לביבות לבביות

דרוג:

איך ניתן לגוון בחנוכה הקרוב?

לביבות לבביות לביבת תפוחי האדמה המסורתית נפוצה בארצות אירופה אך כמעט לכל עדה יש גרסה משלה למאכל זה, המזוהה עם חג החנוכה. הלביבות המטוגנות מזכירות את נס פך השמן ועל כן הפכו לאחד ממאכלי החג הרשמיים, אך מאז ועד היום הלביבה עברה תהפוכות ושדרוגים וכיום קיימת במגוון וריאציות. אז איך ניתן לגוון בחנוכה הקרוב? במעדניית טעמי הבית שער העמקים מציעים מספר אפשרויות כדי לשמור על אופי החג וליהנות מהמעדן המלבב ועדיין להצליח לגוון את שולחן החג: לא צריך לוותר על הלביבה, בחרו בירקות מגוונים ואף בקטניות והשתמשו בשיטת הכנה שונה שלפעמים עושה את כל ההבדל. ואלו סוגי הלביבות: בטטה, בצל, תפוח אדמה, ברוקולי, עדשים ואפילו לביבות אפויות בתנור. ולאוהבי המתוק שלא מסתפקים בסופגניה- לביבות טורקיות בדבש. עשו זאת בעצמכם: מעדניית טעמי הבית שער העמקים מציעה מתכון ללביבת בטטה וחלופה מלבבת לסופגניה המוכרת. באדיבות השף איציק אביר. חג שמח ובתיאבון! לביבות בטטה מרכיבים: • 300 גרם בטטה מגורדת • 2 כפות קמח • 4 ביצים • 1 בצל מגורד • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט לפי הטעם אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים. 2. יוצרים כדור בכף היד (כמות של כף אחת גדושה), משטיחים ומטגנים בשמן רדוד. בתיאבון! לביבות טורקיות בדבש מרכיבים: • 1 כוס מים • 50 גרם מרגרינה או חמאה • ¼ כפית מלח • ½ 1 כוסות קמח • 1 כף סולת • 3 ביצים • שמן לטיגון עמוק לרוטב: • ½ 1 כוסות סוכר • ½ כוס דבש • ¼ 1 כוסות מים • מיץ מחצי לימון • 1 כפית מי ורדים אופן הכנת הרוטב: 1. שמים בסיר את הסוכר, הדבש והמים ומביאים לרתיחה. 2. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות. 3. מסירים מהאש, מוסיפים את מי הורדים, מערבבים ומצננים. אופן הכנת הלביבות: 4. שמים בסיר בינוני את המים והמרגרינה ומביאים לרתיחה. 5. מוסיפים את המלח, הקמח והסולת ומערבבים עד ליצירת כדור בצק, הנפרד מדפנות הסיר. 6. מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים תוך ערבוב לאחר הוספת כל ביצה. 7. במחבת כבדה ועמוקה, מחממים שמן לטיגון עמוק. 8. מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזליפים לתוך השמן החם בצק באורך 3 ס"מ. 9. מטגנים עד להשחמה משני הצדדים. 10. מוציאים את הלביבות, מסננים ומעבירים לסירופ הקר למשך שלוש דקות. בתיאבון!
© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים