דרוג:
כשהבריאות שלנו נפגעת אנחנו פונים למומחים, לרופאים. הם אלו שאמורים לעזור לנו, הם אלו שאמורים בעזרת התרופות שהם רושמים לנו לגרום לנו להרגיש טוב, הם אלו שמנתחים אותנו במידת הצורך כדי שנוכל להמשיך לחיות. אך מה קורה במצבים שבמקום לעזור לנו הם פוגעים בנו? מה קורה במצבים של רשלנות רפואית.
מהי רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית מתרחשת כאשר יש פגיעה שגרמה לנזק לחולה על ידי הרופא מכיוון שהרופא לא שמר על מידת הזהירות כפי שמצופה ממנו. אנו מאמינים שבדרך כלל לא הייתה כוונה של הרופא לפגוע בחולה והנזק נגרם ייתכן בשל טעות אנוש או גורמים אחרים אך לא הייתה פה כוונת תחילה ומכוונת לפגיעה. יחד עם הזאת החוק מאפשר לקבל פיצויים למי שחווה רשלנות של רופאים.
דיני נזיקין
מקרים הנדונים בבתי משפט הקשורים לרשלנות רפואית, נדונים במסגרת דיני נזיקין. בתוך דינים אלו קיים מושג שנקרא "עוולת הרשלנות" והוא בעצם קובע קבלת פיצוי כספי על נזק שנגרם גם אם לא הייתה שום כוונה לגרום לנזק. הרי זה המקרה המדובר כאשר אנחנו דנים בנושא של רשלנות רפואית. עוד לא פגשנו את הרופא שהצטרף למקצוע הרפואה כדי להזיק למטופלים. כל מקצועות הרפואה למיניהם כולל המחקר הן מקצועות של סיוע ועזרה לאנשים. לבל נשכח גם כי רופאים גם נשבעים את שבועת ההיפוקרטס, בה הם נשבעים לטפל ולסייע לכל אדם ללא הבדל.
מה נחשב כרשלנות רפואית?
- טיפול שהוא פולשני שנעשה לא לפי הצורך.
- אבחון שגוי של מחלה או בזמן בדיקות בהריון.
- כאשר מתבצע תהליך רפואי כשהחולה לא נתן את הסכמתו.
- מרשם המציין תרופה לא מתאימה או מינון שגוי.
- טיפול רפואי שהסב נזק לחולה.
- טיפול רפואי שאינו מתאים למחלה.
- עיכוב באבחון במקרים של מחלות קשות כשגורם הזמן הוא משמעותי.
- עריכת בדיקות בצורה לא יסודיות שעיכבו את גרמו לאבחון שגוי.
- פגיעה קשה בעקבות תהליך ניתוחי לא מורכב.
|