שאלות ותשובות בנושא הסכם ממון

דרוג:

מהו הסכם ממון? מדוע חשוב שיהיה הסכם בין בני זוג גם אם הם חשים נאהבים ואוהבים יותר מאי פעם? מתי ההסכם צריך להיות מגובש על מנת להבטיח את עתידם של שני בני הזוג? מי מאשר הסכם שכזה, ואיזו סמכות משפטית חתומה עליו? במאמר שלפניכם תוכלו למצוא תשובות לשאלות אלו.
 
מהו הסכם ממון?
 
הסכם אשר מבטיח את חלוקת הנכסים ביום פרידה. הסכם מגובש חוסך מאד בהוצאות המשפט שלכם בתקופה שכזו, אך על מנת שעורכי דין הצד שכנגד לא יוכלו לקטרג עליו, הוא זקוק להגנה משפטית מקדימה. הגנה זו היא חותמת אפוסטיל איתה רשם לחתום רק עורך דין מסוג נוטריון.
 
מהות החותמת הנוטריונית
 
מדובר בחותמת אשר בתי המשפט מזהים כחותמת נוטריונית. ברוב הדיונים, גם אם בצד השני ישנו קטגור אשר קשה לנצחו בדיון משפטי – התפלפלויות משפטיות לא יסייעו בידו להשיג את טובת הלקוח. חותמת נוטריון יכולה לנצח גם עורך דין כזה אפילו אם לצד שמשתמש בה אין בכלל עורך דין שמייצג אותו.
 
מתי כדאי לגבש הסכם ממון?
 
כאשר הזוגיות שלכם עוברת מפסים אישיים לפסים זוגיים: מגורים משותפים, תשלום משותף של שכר דירה או חתימה משותפת על משכנתא. מומלץ כבר ביום הכניסה להתחייבויות הכבדות הללו – לנסח גם הסכם ממון שיגן עליכם מעצמכם.
 
שיקולים של הנוטריון בחתימה על ההסכם
 
על הנוטריון לוודא את טובת שני הצדדים בהסכם, כך שהחלוקה הכלכלית ביום פרידה תהיה מוסכמת על שני הצדדים. על הנוטריון לוודא כי ההסכם אינו ניתן לפירוש דו משמעי, ולנסח מחדש סעיפים בעייתיים הניתנים לפרשנות משפטית מטעה מבחינה חומרית על ידי מי מעורכי הדין של הצדדים. הנוטריון יחתום על הסכם ממון רק לאחר שנוסח כהלכה, ובני הזוג כמעט ולא יזדקקו לשירותים משפטיים ביום הפרידה. הסכם ממון אידיאלי הוא כזה אשר כל בן זוג יודע בדיוק מה המגיע לו ביום בו מחליטים להיפרד, ופועל ביושר למען כך.
 
ניסיון של אחד מבני הזוג לשנות את פני ההסכם בבית המשפט
 
כל עוד יש חותמת נוטריונית על המסמך – הסיכוי שלו להצליח במהלך שואף לאפס, גם אם הושכרו שירותיו של עורך דין משפחה המוביל בתחומו. בישראל לא נרשמו כמעט מקרים בהם הסכם ממון הצליח להיות משונה בדרך זו.



© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים