דרוג:
באדיבות: לילית רומם מנהלת תחום הדרכה ומפתחת תוכניות הרזיה ב'שומרי משקל' ישראל. האביב הגיע, הפריחה, המים, הטבע במיטבו וכולם יוצאים לפיקניקיםשלבו פיקניק בעוד פעילות: רכיבה על אופניים בסביבה, שחייה, אולי תחרות ריצה. טיולים, פעילות ביער, משחקי כדור, חבל , גומי בקיצור, כל דבר שיקים אתכם מהשולחן. חישבו על אלטרנטיבות "זולות בנקודות" לחטיפים שבעבר נהגתם להביא לטיול. לדוגמא במקום ביסלי הביאו פופקורן לייט (הכינו מראש) או "שלווה"- חטיפי חיטה מתוקים. גם קליליות/ קריספיות (פריכיות חיטה) הם נשנוש פריך וזול בנקודות, אפשר גם ירקות ופירות חתוכים. זכרו, כל החטיפים הרגילים כמו ביסלי במבה, צ'יפס מכילים 30% שומן ולכן הם מאוד יקרים בנקודות. יוצאים לפיקניק ? טיפים • הכינו שפע סלטים "זולים" בנקודות, לפחות 2-3 סוגים שונים שיאפשרו לכם לשבוע . • הביאו איתכם חצילים שלמים ומעט טחינה מוכנה. צלו את החציל על המנגל, חצו לשניים וטפטפו טחינה מעליהם. • הכינו קוביות של ירקות: חצילים, קישואים, שומר, בצל ועגבניות וצלו על האש ליד הבשר. • הביאו קלחי תירס שעברו הרתחה, צפו אותם במעט רוטב ברביקיו וצלו על האש. • הביאו איתכם בשרים דלי שומן : חזה עוף במרינאדה, קבב בייתי (עשוי מבשר בקר שנטחן עבורכם ללא השומן, בצל קצוץ, פטרוזיליה ותבלינים), קוביות של פרגיות שהשומן הגלוי הוסר מהם (לשיפודים), כבד עוף (3 נקודות לשיפוד), דגים ברדיד אלומיניום עם עשבי תיבול. • מסתבר שעוף לא בהכרח "זול" יותר מבשר בקר. כנפיים עם עור למשל היא בחירה לא מוצלחת (אלא אם קולפים את העור לפני האכילה). • החוכמה בבשר על האש הוא לבחור בנתחים "רזים" (חזה עוף, בקר רזה), אך לתבל אותם או להשרות אותם המרינאדה שתהפוך אותם לעסיסיים ומלאי טעם ללא תוספת שומן. • איכלו מהפיתות והחומוס במתינות. הם יקרים בנקודות. • הביאו איתכם פירות לקינוח. לאוהבי המרשמלו - שיפוד אחד (4 יחידות)= 1 נקודה. • הרבו בשתיית מים ומשקאות דיאטטיים. |