דרוג:
הסופה הנוכחית מביאה עמה לא רק כמות גדולה של משקעים אלא גם גל קור קיצוני. כולנו נערכים בציפייה, אולי אפילו לשלג, ומצטיידים בהתאם: מגפיים, עוד צעיף, סוודר וכפפות, שולחים את הילדים רכוסים היטב, עם כובע שיגן על האוזניים, מצמצמים ככל הניתן את השהייה בחוץ בניסיון להימנע מהקור. החורף בשיאו והטמפרטורות צנחו למעמקים. זהו בדיוק הזמן לשים לב גם לצרכים המיוחדים של חיית המחמד האהובה עליכם.
יו"ר ארגון הרופאים הווטרינריים ברשויות המקומיות, ד"ר משה רפלוביץ מציע מספר טיפים והצעות לשמירה על חיית המחמד שלכם בעונה הקרה:
· בזמן צניחת הטמפ', מומלץ להכניס את בעל החיים לתוך הבית במידה והדבר בלתי אפשרי, חשוב לדאוג שסביבת מגוריו תהייה יבשה, חמימה, אטומה לגשמים ורוחות. אם הכלב או החתול אינם מורשים לעלות על הספה – דאגו להם למצע מרופד – שטיח, מזרון קטן או שמיכה ישנה – שיבודד את גופם מהרצפה הקרה.
· שילוב של קור ורוחות הוא גרוע ביותר. כלבים עירוניים מתקשים לשרוד בתנאים אלו למשך זמן, ועלולים להיות חשופים להתקררויות, ברונכיטיס ודלקת ריאות, בין שאר מחלות. לכן, לפני יציאה לטיול, מומלץ להרגיל את הכלב לקור בחוץ ע"י מעבר ב"חדר ביניים", הכלב יחווה ירידה הדרגתית בטמפרטורה בין הפנים לחוץ וכך ימנע שוק הקשור לשינויי טמפרטורה קיצוניים.
· בעלי חיים מגנים על עצמם מפני הקור והרטיבות בעזרת שומן שהם אוגרים בשכבה התת – עורית שלהם, ובזכות הפרווה שהופכת לסמיכה ועבותה יותר בחורף. לכן, עדיף לא לספר ולגלח את חיית המחמד במשך החורף. כמו כן, האוויר שנמצא בין השערות, מהווה שכבת הגנה, ולכן מומלץ להקפיד להבריש את הפרווה.
· לשם הגנה נוספת מפני הקור ובמיוחד עבור כלבים שפרוותם קצרה, ניתן להלבישם בסוודר לקראת היציאה מהבית.
· בע"ח החי מחוץ לבית זקוק ליותר אנרגיה לצורך שמירת חום גופו, צריכת הקלוריות שלו בחורף גבוהה יותר. ולכן מומלץ להאכילו בכמות מזון גדולה יותר בכ- 30%.
· היובש הרב ופעולת המזגנים עלולים לגרום לאיבוד מואץ של נוזלים. גם בחורף זכרו לספק לכלב ולחתול שתייה מרובה, כדי למנוע מהם לשתות משלוליות ברחוב, שלרוב מזוהמות.
· סערות וברקים גורמים לבעלי חיים לחרדות ולחץ. אם הכלב שלכם חווה את הסערות באופן קשה במיוחד ישנם שני פתרונות אפשריים: הראשון, תרופות ווטרינריות מרגיעות (עם מרשם רופא בלבד). והשני, להקליט ולהשמיע לכלב את רעש הרעמים בתדירות גבוהה ובעוצמה נמוכה, עד שיתרגל לכך.
· במידה ומיצי או רקסי התלכלכו מבוץ, רצוי לרחוץ אותם אך חשוב להקפיד לייבשם ולסרק היטב את הפרווה, לפני שיצאו שוב החוצה.
בנוסף, ממליץ ד"ר רפלוביץ להקפיד יותר בהתנהגות חיית המחמד שלכם: רעידות שרירים יכולות להעיד על קור. במידה ודבר זה לא יטופל בזמן, זה עשוי להוביל למצב של חולשה, הלם ואבוד נוזלים. כלבים גדולים נוהגים לסבול מרגישות ודלקות באזורי הפרקים. לכך יש תרופות ווטרינריות שונות, במרשם כמובן.
· וכמובן יש להקפיד על מתן חיסונים בצורה סדירה.
בארגון הרופאים הווטרינרים ברשויות המקומיות מזכירים כי חיות שפרוותם ארוכה, מוגנות טוב יותר מחיות שהן בעלות פרווה קצרה. גם הגיל משחק תפקיד מרכזי: ככל שבעל החיים מזדקן, כך הוא רגיש יותר לטמפרטורות נמוכות.
שיהיה לנו ולבעלי החיים המשך חורף חמים ונעים |