התחזית הרצויה בשעת מלחמה: מעונן

דרוג:

מאת: נורית ארגז-שביט, סמנכ"לית תפעול בחברת בלאט לפידות, החברה המובילה בישראל ליישום פתרונות לניהול קשרי לקוחות ופיתוח על פלטפורמת salesforce.com


מצב
המלחמה אליו נכנסנו כולנו בחודשים האחרונים העלה שוב את שאלת מיליון הדולר: כיצד אנו יכולים להמשיך ולתפקד עסקית, כיצד אנו יכולים להמשיך ולשמור על אורח חיים סביר ונורמאלי ולספק ללקוחותינו את השירותים אליהם התחייבנו תחת איום קיומי אמיתי.

 

מעבר לצורך המיידי בהערכות לביטחון הפיזי, נדרשת חשיבה ארוכת טווח – חשיבה המאפשרת המשכיותה של פעילות עסקית, חשיבה המאפשרת  תפקוד מלא בזמן חירום, ובה בעת , חזרה מהירה יותר לשגרת חיינו.

 

מחשוב הענן, אשר צבר אהדה רבה בשנים האחרונות בשל יתרונותיו העסקיים המובהקים בעיתות של שגרה, מהווה בעיתות שאינן שבשגרה, ערך קריטי להמשכיות עסקית ומנוף מהותי לקיום עסקי נורמטיבי ורציף.

 

למחשוב הענן יתרונות אין ספור, אך בדברנו על יתרונותיו במצבי החירום, בחרנו להתייחס למספר היבטים:

 

1.      יכולת עבודה מרחוק והמשכיות עסקית

 

ברור לכולנו כי מצב חירום מגביל את יכולת ההגעה של עובדינו למשרד, אם בשל אזעקות חוזרות ונשנות או בשל פגיעה ממשית במשרדי החברה. מחשוב הענן מאפשר הן לעובדינו והן ללקוחותינו להמשיך ולתקשר מכל מקום ובכל עת תוך נגישות מלאה לכל המידע, היישומים והנתונים הרלוונטיים. באמצעות מחשוב הענן עובדינו יכולים לקיים את שגרת עבודתם מכל מקום וכל שנדרש להם הוא תשתית אינטרנט יציבה ויישום שמאפשר זאת. כך נמנע נזק ישיר הן של אובדן ימי עבודה רבים וחשוב מכך, נאפשר עמידה בהתחייבויות אל מול לקוחותינו.

 

2.      מניעת הסיכון לפגיעה פיזית בשרתים

 

כולנו נדרשים לזמינות מלאה ללקוחותינו, ואנו מחוייבים לספק להם שרות הן במצבי שגרה, ולפעמים אף חשוב מכך במצבי חירום. במצב מלחמה קיים סיכון גבוה לפגיעה ברכוש, בין היתר לפגיעה במרכז המחשוב ((DATA CENTER - ומתוך כך פגיעה שעשויה לשתק את הארגון לחלוטין.

לכן, נדרשת היערכות מיוחדת למצבי חירום באמצעות מרכזי מחשוב משניים המתפקדים כאתרי גיבוי והתאוששות (DISADTER RECOVERY). עלות אחזקה של מרכז גיבוי כזה גבוהה ביותר ואינה כוללת רק את הקמתו אלא גם את אחזקתו השוטפת, עדכוני חומרה ותוכנה, תוכניות ייעודיות להתאוששות מאסון, צוותי אחזקה אנושיים ועוד.

בעת השימוש במחשוב הענן, הצורך ההיסטורי  אשר חייב אותנו להקים ולתחזק אתר גיבוי והתאוששות נמוג והדאגה לזמינות המערכות עוברת למעשה לאחריות ספק תשתית הענן. ספקיות תשתית הענן הן שדואגות לאתרי גיבוי והתאוששות עבור התשתיות שלהן, הן שדואגות לזמינות מערכות גבוהה, הן שדואגות למעבר לשימוש בחומרה ותוכנה חליפיות (ללא פגיעה ברצף העסקי) בצורה השקופה לכל המשתמשים.  

מחשוב הענן מייתר את סך ההשקעות הנדרשות באתרי גיבוי ואחסון נתונים, ומבטיח שלמות ותקינות נתוני הארגון כל העת, תחת כל איום, וללא כל חשש.

 

3.      תקשורת רציפה סביב העולם בחברות גלובליות

 

מחשוב הענן מעניק יתרון שלא יסולא בפז לארגונים הנדרשים לעבודה מבוזרת וגלובאלית. יכולת העבודה מכל מקום, ומכל מחשב, מאפשרת קיומה של תקשורת רציפה גם עם עובדים זרים שבחרו שלא להגיע לארץ במצבי חירום אלו, תקשורת עם עובדים מגוייסים או תקשורת בין גופים שונים. מחשוב הענן מאפשר המשך קיומה של תקשורת רציפה ואיכותית בכל מצב. המידע הזמין, והתוכנה הנגישה בכל עת ומכל מקום, מאפשרים לעובדינו להמשיך ולספק שירותים, ולקיים פעילות עסקית רציפה ומאובטחת.

 

אם נסכם, הרי שמעבר ליתרונותיו העסקיים הברורים של מחשוב הענן במצבי שגרה, מדגישים מצבי חירום, מצבי קיצון , את הערך הגבוה שמביאים פתרונות מחשוב הענן לאופן התנהלותינו, ליכולתנו להמשיך וללשמור על פעילות עסקית תקינה, ליכולתינו להמשיך ולשמור על נתוניו העסקיים של הארגון – ולא פחות חשוב מכך – ליכולותינו להמשיך ולשמר את הקשר עם עובדינו בכל מקום ובכל מצב תוך אבטחה מכסימלית של בריאותם ושלומם האישי.

 

 


© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים