דרוג:
פטרת ציפורניים הינה אחת התופעות הפחות נעימות בהן לוקה האדם במהלך חודשי הקיץ. למעשה, פטרת הציפורניים הינה תופעה המתפתחת בעיקר בארצות חמות כמו בישראל. בעקרון, אין מדובר בתופעה מסוכנת המפריעה לקיום אורח חיים תקין או מהווה סכנה על הבריאות אולם מהבחינה האסתטית והן מבחינת הנוחיות האישית, גורמת הפטרת ללא מעט הפרעה.
כיצד מבצעים בדיקה לקיום פטרת הציפורניים?
ישנם כיום שני סוגים של בדיקות לוידוא פטרת ציפורניים: האחד באמצעות תרבית והשני הוא באמצעות משטח. את המשטח הישיר ניתן לבדוק באופן מיידי על הציפורן עצמה על ידי צביעתה ובדיקתה תחת מיקרוסקופ. את התרבית נהוג לשמר בתנאי מעבדה כחודש ולפעמים אף יותר מכך כאשר במהלך חודש זה מגדלים את הציפורן עד למצב בו ניתן לבדוק אותה. הבדיקה באמצעות תרבית היא כמובן יותר מדויקת אולם אורכת זמן רב יותר.
האם ניתן לטפל בפטרת ציפורניים ללא מעבדה?
טכנית אכן ניתן לטפל במקרים שונים של פטרת הציפורניים ללא תנאי מעבדה אולם מדובר במצב לא רצוי. כדאי לבצע בדיקת תרבית ומשטח לפני הטיפול. במקרים קליניים יכול הרופא להחליט על מתן טיפול ללא בדיקת מעבדה מוקדמת.
האם ניתן לטפל בפטרת הציפורניים באופן עצמאי?
ישנם לא מעט תכשירים שונים לטיפול בפטרת הציפורניים הנמכרים בבתי המרקחת אולם לרוב מדובר בתכשירים לא יעילים כל כך.
מה הטיפול הרפואי בפטרת הציפורניים כיום?
הטיפול הרפואי הנפוץ ביותר הינו באמצעות כדורים או טיפול מקומי חיצוני באמצעות משחה או קרם:
טיפול מקומי כולל משחות ונוזלים. את אלו יש למרוח על ציפורני הרגליים במשך ארבעה חודשים לפחות, בהתייחס להערכת הרופא. על מנת להיפטר לחלוטין מהפטרת יש להתמיד במריחת הנוזל למשך כל התקופה
לק משתייך גם הוא למשפחת הטיפולים המקומיים ומכיל חומר פעיל נגד הפטרת. את הלק יש למרוח פעם אחת בשבוע למשך ארבעה חודשים.
טיפול באמצעות כדורים ניתן על ידי רופא ונמשך עד ארבעה חודשים לכל היותר. יש לקחת את הכדור לפי המינון המוכתב מהרופא עצמו ולבדוק תפקודי כבד לפני תחילת נטילת התרופה. |