ארן אראל, דירקטור אזורי בכיר של F5 בישראל, יוון ואיבריה חושף את דו"ח מצב אסטרטגיית היישומים של F5 לשנת 2024

דרוג:

• בינה מלאכותית גנרטיבית נמצאת בראש טבלת הטרנדים המובילים • 75% מהארגונים עובדים על מודלים עסקיים בסיוע בינה מלאכותית • רוב הלקוחות מבקשים פתרונות הגנה מבוססי בינה מלאכותית



דו"ח מצב אסטרטגיית היישומים של F5 לשנת 2024 מצא כי בינה מלאכותית גנרטיבית מובילה את טבלת הטרנדים בארגונים. 75% מהארגונים עובדים על מודלים עסקיים בסיוע בינה מלאכותית. אחריה באים קונסולידציה שלתהליכיIT  (40%), Multi Cloud Networking (35%), אבטחת אפליקציות ומחשוב קצה.

שלושה רבעים מהמשיבים (75%) אמרו שהם עובדים על פרוייקטי טרנספורמציה דיגיטלית. לפי מדד הבגרות של של F5, זהו שלב שבו חברות מתחילות ליישם בינה מלאכותית ולמידת מכונה על תוצרים של האפליקציות הארגוניות. שלב המגיע בעקבות "אוטומציה של משימות" (פריסת יישומים לייעול תהליכים ידניים) ו"גידול דיגיטלי" של הארגון.

בקשת הלקוחות לפתרונות הגנה מבוססי AI דורגה אף היא כאשר בראש מובילה הבקשה להטמעת אבטחת API עם 42%, לאחריה השימוש בניטור השימוש באפליקציות, מודלי הגנת DDos מבוססיAI  וחילוץ ומיסוך נתונים.

ארן אראל, דירקטור אזורי בכיר של F5 בישראל, יוון ובאיבריה אמר כי: "בעולם של חדשנות טכנולוגית, לטרנספורמציה דיגיטלית אין יעד קבוע. אף אחד לא סיים את התהליך מעולם. ככל שהשימוש בבינה מלאכותית מתבגר וטכנולוגיות חדשות נכנסות לתמונה, המורכבות תגדל וסביבות IT היברידיות ימשיכו להיות הסטטוס קוו. היתרון יהיה נחלת מי שבונה תשתית IT גמישה המאפשרת תמיכה מהירה בטכנולוגיות חדשות. עם התשתית הנכונה, ארגונים יוכלו להשתמש בכל החידושים שהעולם הטכנולוגי מציע".

עוד עלה בדו"ח אסטרטגיית היישומים כי רוב המשתמשים מיישמים את הבינה המלאכותית לטובת אבטחת מידע עבור אכיפה אוטומטית של מדיניות הגנה (Defense Policy), לשיפור גילוי איומים (Threat Detection), לבניית עדיפויות עבור התראות, ולטובת אנליזות מידע בשימוש בשפה טבעית.

דו"ח ה-SOAS מסכם שמאחר ומכשולי התקציב והמורכבות יימשכו, כל סטנדרטיזציה שניתן להשיג תהפוך למועילה ומשמעותית ויותר.


© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים