מחקר עולמי של ASICS מראה קשר בין פעילות גופנית סדירה בגיל העשרה לבין רווחה נפשית חיובית בבגרות

דרוג:

מחקר עולמי של ASICS מראה קשר בין פעילות גופנית סדירה בגיל העשרה לבין רווחה נפשית חיובית בבגרות

*מחקר ASICS עולמי שנערך בקרב 26,000 אנשים מאשר מחדש את הקשר בין תנועה לנפש וחושף קשר ישיר בין פעילות גופנית בגיל העשרה לרווחה נפשית של מבוגרים

*כל שנה נוספת שבה מתבגר ממשיך לעסוק בפעילות גופנית קשורה לשיפור בציוני מצב הרוח בבגרות, כאשר גילאי 15-17 מזוהים כשנים הקריטיות ביותר לשמירה על פעילות גופנית

*עם זאת, הדורות הצעירים מתנתקים מפעילות גופנית מוקדם יותר ובמספרים גדולים יותר, מה שעלול להשפיע על רווחתם הנפשית עכשיו ובשנים הבאות

ASICS State of Mind Study

Moving your body as a teenager will also move your mind as an adult

לונדון, 9 באפריל 2024 (GLOBE NEWSWIRE) –

ASICS מכריזה היום על תוצאות מחקר מצב נפשי העולמי השני שלה (global State of Mind Study), אשר מאשר מחדש קשר חיובי בין פעילות גופנית לרווחה נפשית וחושף קשר בין פעילות גופנית בגיל העשרה לבין רווחה נפשית חיובית בבגרות.

המחקר שכלל יותר מ-26,000 משיבים ב-22 מדינות מצא שככל שיותר אנשים מתאמנים, כך ציוני המצב הנפשי שלהם גבוהים יותר1. ברחבי העולם, למשיבים הפעילים באופן קבוע2 יש ציון מצב נפשי ממוצע של 67/100, בעוד שלאנשים לא פעילים3 יש ציון מחקר מצב נפשי נמוך בהרבה של 54/100 בלבד.

יתר על כן, המחקר גילה כי להיות פעיל פיזית בשנות ההתבגרות שלך משפיע ישירות על המוח שלך מאוחר יותר בחיים. משתתפים שעסקו בפעילות גופנית במהלך גיל ההתבגרות שלהם מדווחים על רמות פעילות גבוהות יותר וציוני מצב נפשי גבוהים יותר כמבוגרים. הממצאים מצביעים על כך ששמירה על פעילות גופנית כנער היא המפתח לביסוס הרגלי פעילות גופנית טובים שנמשכים גם בבגרות ומשפיעים באופן חיובי על רווחתם הנפשית של מבוגרים.

למעשה, המחקר הצליח להצביע על גילאי 15-17 כשנים הקריטיות ביותר לשמירה על פעילות גופנית וכאשר נשירה מפעילות גופנית משפיעה באופן משמעותי על מצבכם הנפשי לשנים הבאות. נמצא כי אלו שהתעמלו באופן קבוע בגיל 15-17 היו בעלי סיכוי גבוה יותר להישאר פעילים בשלב מאוחר יותר בחיים ולדווח על ציוני מצב נפשי גבוהים יותר כמבוגרים (64/100 לעומת 61/100) מאשר אלו שלא היו פעילים בשנים אלה.

לשם השוואה, משיבים שנשרו מפעילות גופנית לפני גיל 15 הציגו את רמות הפעילות הנמוכות ביותר ואת ציוני מצב נפשי הנמוכים ביותר בבגרותם. 30% עדיין לא פעילים כמבוגרים והם מראים 11% פחות ממוקדים, 10% פחות בטוחים, 10% פחות רגועים ו-10% פחות מורכבים בהשוואה לאלו שהצליחו להתאמן לאורך גיל ההתבגרות.

למעשה, כל שנה שבה נער מתבגר נשאר לעסוק בפעילות גופנית סדירה קשורה לשיפור ציוני מצב הרוח בבגרות. אלו שהפסיקו להתאמן לפני גיל 15 הציגו ציון מצב נפשי ממוצע נמוך ב-15% מהממוצע העולמי, בעוד שירידה בפעילות גופנית בגיל 16-17 ולפני גיל 22 הפחיתה את ציוניהם הממוצעים ב-13% וב-6% בהתאמה.

באופן מדאיג, המחקר חשף גם פער דורות בפעילות גופנית, כאשר הדורות הצעירים יותר ויותר פעילים. 57% מדור הדממה (גילאי 78+) אמרו שהם פעילים מדי יום בילדותם לעומת 19% בלבד מדור ה-Z (גילאי 18-27), מה שמראה על מגמה מדאיגה של נשירה של דורות צעירים מפעילות גופנית מוקדם יותר ובמספרים גדולים יותר מהדורות שקדמו להם.

ברחבי העולם, לבני דור ה-Z יש את ציוני המצב הנפשי הנמוכים ביותר עם ממוצע של 62/100 בהשוואה ל-68/100 של דור הבייבי בום ו-70/100 של דור הדממה.

פרופסור ברנדון סטאבס (Brendon Stubbs), חוקר מוביל בתחום הפעילות הגופנית ובריאות הנפש מקינגס קולג' בלונדון, אמר: "מדאיג לראות את הירידה הזו ברמות הפעילות של משיבים צעירים בגיל כה קריטי, במיוחד כאשר המחקר חשף קשר עם רווחה נמוכה יותר בבגרות".

בני דור ה-Z ברחבי העולם כבר מציגים את ציוני המצב הנפשי הנמוכים ביותר (62/100) בהשוואה לדור השקט (70/100), כך שיכולה להיות לכך השפעה עצומה על רווחתם הנפשית העתידית ברחבי העולם".

טומוקו קודה (Tomoko Koda), מנכ"ל ASICS, אמר: "ASICS נוסדה על האמונה שספורט ופעילות גופנית מועילים לא רק לגוף, אלא גם לנפש. זו הסיבה שאנו נקראים ASICS: ‘Anima Sana in Corpore Sano’  (ASICS: "נפש בריאה בגוף בריא") או 'Sound Mind in a Sound Body' ("נפש בריאה בגוף בריא"). התוצאות של מחקר המצב הנפשי הגלובלי השני שלנו מראות עד כמה חשוב שאנשים צעירים יישארו פעילים ואת ההשפעה שיכולה להיות לכך על מוחם במשך שנים רבות. ב-ASICS, אנו מחויבים לתמוך ולעורר השראה באנשים לנוע למען רווחה נפשית חיובית לאורך כל חייהם".

למידע נוסף בקרו באתר:
https://www.asics.com/us/en-us/mk/stateofmindstudy2024

הערות לעורך

אודות מחקר ASICS 2024 State of Mind

מחקר State of Mind לשנת 2024 נערך בין התאריכים 17 בנובמבר – 21 בדצמבר 2023 ובדק את הקשר בין פעילות גופנית למצב נפשי ברחבי העולם.

יותר מ-26,000 משתתפים נסקרו ב-22 שווקים, כולל אוסטרליה, ברזיל, קנדה, צ'ילה, סין, קולומביה, צרפת, גרמניה, הודו, איטליה, יפן, מלזיה, הולנד, ערב הסעודית, סינגפור, דרום אפריקה, ספרד, שבדיה, תאילנד, איחוד האמירויות הערביות, בריטניה וארה"ב. כל מדגם שוק היה מייצג ארצי לפי גיל ומין.

***

1ציון ASICS State of Mind הוא מתוך 100, המחושב על סמך הציונים הממוצעים המצטברים על פני עשר תכונות קוגניטיביות ורגשיות – חיובי, מרוצה, רגוע, ממוקד, מורכב, גמיש, בטוח, ערני, רגוע, אנרגטי.

2150 דקות או יותר של פעילות גופנית בשבוע (כפי שהוגדר על ידי ספורט אנגליה).

3פחות מ -30 דקות של פעילות גופנית בשבוע (כפי שהוגדר על ידי ספורט אנגליה).

***

Anima Sana In Corpore Sano, שפירושו "נפש בריאה בגוף בריא", הוא ביטוי לטיני עתיק שממנו נגזר ASICS והפלטפורמה הבסיסית שעליה המותג עדיין עומד. החברה הוקמה לפני יותר מ -60 שנה על ידי קיהאצ'ירו אוניטסוקה (Kihachiro Onitsuka) וכיום היא מעצבת ויצרנית מובילה של נעלי ריצה, כמו גם נעלי ספורט אחרות, הלבשה ואביזרים. לקבלת מידע נוסף, בקרו באתר www.asics.com.

עיצוב הפסים המופיע בצידי נעלי ASICS®  הוא סימן מסחרי רשום של ASICS Corporation.

תמונת יח"צ הנלווית להודעה זו זמינה בכתובת

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/25d28040-7b04-44cb-a421-97418e91c297

 

אנשי קשר מדיה:

 

למידע נוסף או לתיאום ראיונות, אנא צרו קשר עם [email protected]

 

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire

לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769


© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים