דרוג:
טכנולוגיה של מעבדת קספרסקי חסמה 4.2 מיליון התקפות נגד פרצות ג'אווה במהלך שנה
מעבדת קספרסקי הודיעה כי טכנולוגית מניעת פרצות אוטומטית (Automatic Exploit Prevention) זיהתה וחסמה 4.2 מיליון התקפות נגד פרצות בג'אווה בתקופה שבין ספטמבר 2012 לאוגוסט 2013, כשהיא מגנה על 2.25 מיליון משתמשים של מוצרי מעבדת קספרסקי. הנתונים נאספו כחלק ממחקר "ג'אווה תחת התקפה – האבולוציה של הפרצות ב- 2012-2013" (Java under attack – the evolution of exploits in 2012-2013) המתבסס על מידע המגיע ממשתמשי מוצרי מעבדת קספרסקי,.
עברייני רשת משתמשים בכלי פריצה (קוד זדוני מיוחד המנצל פרצות בתוכנות נפוצות) כדי להוריד קוד זדוני הגונב מידע אישי של משתמשים וכסף. חלק מהפרצות מסייעים לעקוף הגנת אנטי וירוס, דבר ההופך סוג זה של קוד זדוני להתקפה מקוונת פופלארית במיוחד.
מניעת פרצות אוטומטית היא טכנולוגיה שפיתחה מעבדת קספרסקי כדי לזהות ולחסום כלי פריצה ברגע שהם מנסים לנצל פירצה בתוכנה. הטכנולוגיה מנתחת את ההתנהגות של מרכיבים בתוכנות נפוצות ולגיטימיות: אם קיימת כל פעילות חריגה אשר עלולה להצביע על פריצה לתוכנה, מערכת ההגנה מופעלת והאיום נחסם.
"האתגר העיקרי בפניו עומדת כיום תעשיית האנטי וירוס, הוא הצורך להילחם באיומים חדשים ובלתי מוכרים, כולל אלה המבוצעים באמצעות כלי פריצה. מניעת פרצות אוטומטית היא התגובה שלנו לאתגר הזה. היעילות של הטכנולוגיה מוכיחה כי בחרנו בגישה הנכונה להגנה בפני התקפות סייבר מורכבות", אמר ניקולאי גרבניקוב, סמנכ"ל טכנולוגיה של מעבדת קספרסקי.
טכנולוגיה למניעת פרצות אוטומטית מוטמעת בפתרון Kaspersky Anti-Virus ו- Kaspersky Internet Security עבור משתמשים פרטיים, וכן בפתרון Kaspersky Endpoint Security for Business – הפתרון לתשתיות IT ארגוניות.
ממצאים נוספים בדוח
על פי נתוני המחקר, המתבסס על מידע המגיע ממשתמשי מוצרי מעבדת קספרסקי, מוצרי מעבדת קספרסקי חסמו סך כולל של 14.1 מיליון התקפות הקשורות בפרצות ג'אווה בין ספטמבר 2012 ואוגוסט 2012, שליש יותר מאשר התקופה המקבילה בשנים 2011-2012.
המחקר גם מראה כי יותר מ-50% מההתקפות בוצעו באמצעות 6 משפחות של כלי פריצה בלבד, ורוב הקורבנות (כמעט 80%) מתגוררים בארה"ב, רוסיה, גרמניה ו- 7 מדינות נוספות.
אודות קספרסקי
|