אחריות פלילית של מנהלים בתחום דיני עבודה

דרוג:

אחד הנושאים הבוערים כיום בתחום משפט העבודה, הוא אכיפה באמצעות המשפט הפלילי. בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה משמעותית בכמות כתבי האישום המוגשים נגד חברות ובעליהן בגין עבירות פליליות על חוקי עבודה, כאשר רק לאחרונה, בספטמבר 2010, גזר בית הדין לעבודה בחיפה עונש של 6 חודשי מאסר בפועל על מנהל חברה בשל עבירות של אי תשלום שכר מינימום ועבירות על חוק הגנת השכר. עו"ד יוסי חכם, ממשרד עו"ד חכם את אור-זך, העוסק בדיני עבודה ואף מרצה בתחום זה באונ' חיפה, מסביר כי מרבית חוקי העבודה כוללים סנקציות פליליות, כגון קנסות ועונשי מאסר, החלים לא רק על החברה המעסיקה אלא אף על מנהליה ושיקולי ההרתעה הופכים להיות חלק מהותי משיקולי הענישה. 

עבירות על חוקי עבודה, מדגיש עו"ד חכם, חושפות לאחריות פלילית מנהלי חברות, דירקטורים, מנהלי משאבי אנוש, חשבי שכר ועוד, בנוסף למבצע העבירה בפועל: "מנהלים בחברות צריכים להבין ולהפנים את השינוי שחל בשנים האחרונות ולהתאים עצמם ואת נהלי החברה למגמת ההחמרה באכיפת חוקי העבודה ובכלל זה האכיפה במישור הפלילי, מאחר וכיום הם עלולים להיחשב כבעלי אחריות פלילית ולהיות חשופים לתביעה כנגדם".

לשם כך, בנוסף לשמירה על חוקי העבודה כמובן, מציע עו"ד חכם למנהלי חברות לבצע מספר צעדים מקיפים לניהול סיכונים:
1. לקבע את שמירת דיני העבודה כערך חשוב והטמעתו למנהלים בארגון.
2. לבצע, באופן שוטף, הדרכות והכשרות למנהלים בארגון להטמעת תרבות ארגונית ונהלים מתאימים.
3. לקיים ביקורות שגרתיות, לרבות תוכניות לאכיפה פנימית של חוקי העבודה.
4. להצטייד בחוות דעת של עורכי דין מומחים בתחום- הסתמכות על חוו"ד מקצועית תוכל להוות הגנה מפני סנקציות פליליות במקרים מסויימים.
5. לקבל ייעוץ שוטף ולהתעדכן מול עורכי דין העוסקים בדיני עבודה. עו"ד חכם אף הרצה בנושא, בכנס שיעסוק באחריות הפלילית של נושא המשרה בחברה ובכלל זה אחריותו של מנכ"ל החברה, חשב השכר, מנהל הכספים ומנהל משאבי אנוש. בכנס, אותו ארגנו חברות עוקץ מערכות וטסטמי, אשר התקיים השבוע (22/11) במכון מופת בתל אביב, נשא דברים גם מר דב קינן, ממונה על אכיפת חוקי העבודה במשרד התמ"ת.  http://www.holaw.co.il
© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים