דרוג:
מרגלי אלחוט – 34% מהמשתמשים אינם מפעילים כל הגנה על חיבור גלישה ב-Wi-Fi
זהו הפך כמעט לטבע שני - גלישה על גבי רשת Wi-Fi. אבל חיבור לרשת אלחוטית יכול לטמון בחובו סיכונים סמויים. למרות זאת, יותר משליש מהמשתמשים אינם נוקטים משנה זהירות כאשר הם מתחברים לרשתות Wi-Fi ציבוריות. כך עולה מסקר סיכוני אבטחת מידע למשתמשי קצה שביצעה מעבדת קספרסקי בקיץ 2013 באמצעות חברת המחקר B2B.
כיום קל להתחבר לרשת – לצד לרשתות סלולריות ותקשורת אינטרנט רחבת פס, לרוב ישנה לפחות נקודת גישה אלחוטית אחת אליה ניתן לחבר מכשירים ניידים ומחשבים.
למרות זאת, רבות מנקודות הגישה האלה חוסכות בהפעלת אמצעי הגנה על המשתמשים – שרבים מהם אינם מודעים לכך או שאינם מוטרדים בבעיות האפשריות שעלולות להיגרם מהיעדר אבטחה. מהסקר עולה כי 34% מהמשתמשים אמרו כי אינם נוקטים באמצעים מיוחדים כדי להגן על פעילות הגלישה בעת חיבור לנקודת גישה אלחוטית, ו-14% מהם אף ביצעו פעולות רכישה או פעילות בנקאות תוך שימוש ברשת הקרובה ביותר. רק 13% הקדישו זמן כדי לבדוק את רמת ההצפנה של כל נקודת גישה. האם נקיטת משנה זהירות כאשר משתמשים ברשת Wi-Fi ציבורית היא הגיונית, או שזו טרחה מיותרת?
זה אתה, האתר והאיש שבאמצע
התשובה היא כן. לעולם לא תוכלו לדעת מה "האיש עם המחשב הנייד בשולחן שליד" עלול לעשות. אולי, כמוך, הוא בודק את הדואר האלקטרוני שלו או מצו'טט עם חברים. אבל אולי הוא מנטר את תעבורת האינטרנט של כל מי שמסביבו – כולל את שלכם. התקפת "האיש שבאמצע" הופכת את התרחיש הזה לאפשרי. כל נקודת חיבור Wi-Fi היא חלון לאינטרנט עבור כל המכשירים המחוברים אליה. כל בקשה היוצאת ממכשיר עוברת דרך נקודת הגישה, ורק אז מגיעה לאתרים שהגולשים מבקרים בהם. ללא הצפנה של התקשורת בין המשתמשים ונקודות הגישה, זו משימה קלה עבור עבריין רשת ליירט את כל הנתונים שהמשתמש משדר. הדבר עלול לכלול מידע הנשלח לבנק או חנות מקוונת. יותר מכך, התקפות כאלה אפשריות גם כשנקודת הגישה מוגנת בסיסמא וכאשר קיים חיבור HTTPS מאובטח בין האתר לבין דפדפן המשתמש.
באיזה מידע עברייני הרשת מעוניינים? כל דבר בו הם יכולים להשתמש כדי להשיג רווח – בייחוד סיסמאות לחשבונות דואר אלקטרוני, בנקאות, שירותי תשלומים ורשתות חברתיות. מכאן ברור שאנו צריכים לאבטח חיבור לרשתות Wi-Fi – אך כיצד ?
האבטחה שבאמצע
דבר ראשון, מעבדת קספרסקי ממליצה להשתמש אך ורק בחיבור מאובטח לנקודת הגישה. זו לבדה תפחית משמעותית את הסיכון ליירוט תעבורת המידע על ידי עברייני רשת. אך כאשר מתכננים להשתמש באתרים הדורשים מידע אישי כגון שם משתמש וסיסמא, אל אמצעי אבטחה בסיסי זה חייבים לצרף כלים פרו אקטיביים נוספים.
מעבדת קספרסקי פיתחה במיוחד לשם כך את טכנולוגיית Safe Money, המבטיחה את ההגנה הטובה ביותר עבור פעולות בנקאות ותשלום ברשת. מערך זה של מנגנוני אבטחה מופעל אוטומטית ברגע שמשתמש נכנס לכתובת של חנות, בנק או שירות תשלומים מקוונים. Safe Money מגינה על משתמשים מפני התקפות המגיעות מפרצות בדפדפן, עמודי פישינג, קוד זדוני והתקפות האיש שבאמצע. ברגע שקיים חיבור מאובטח בין הדפדפן ואתר הבנקאות, Safe Money בודקת את תעודת האימות של האתר אל מול בסיס נתונים המתעדכן באופן שוטף, כדי להבטיח כי מדובר באתר המקורי. אם מתבצע האימות, החיבור נרשם כאמין. אם התעודה אינה נמצאת במאגר הנתונים, האתר יכול להיות אתר מזויף שנוצר על ידי "האיש שבאמצע" במטרה להונות משתמשים ולגנוב מידע אישי.
SafeMoney זמינה בפתרונות Kaspersky Internet Security ו- Kaspersky PURE 3.0 עבור משתמשים ביתיים.
לסקר המלא - http://media.kaspersky.com/pdf/Kaspersky_Lab_B2C_Summary_2013_final_EN.pdf
אודות קספרסקי
|