דרוג:
אוקראינה, צרפת, אוסטריה, ארצות הברית, טורקיה, הונגריה, איטליה ועכשיו גם פורטוגל, ברזיל, פרו, אקוודור ודרום קוריאה. יצירותיו של ברוך ברלינר נוגנו בשנים האחרונות ב-31 מדינות, ובערוץ היוטיוב שלו ישנן כן למעלה מ- 3.8 מיליון צפיות. סיפורה של הצלחה ישראלית בינלאומית! גם במוזיקה הקלאסית זוכה ישראל להערכה בינלאומית! לקראת סיבוב הופעות בדרום אמריקה, באירופה ובדרום קוריאה, מתעדכן אתרו של המלחין הישראל ברוך ברלינר מידי יום, בכרזות חדשות בסרטים ובסרטונים המנציחים הופעות בינלאומיות ושיתופי הפעולה עם טובי המנצחים, הסולנים והתזמורות. השותף לדרך של ברוך ברלינר כבר למעלה מ-30 שנה הוא המפיק נחום סלוצקר, המציין, כי יצירותיו של ברוך ברלינר כובשות את העולם וכי הן נותנות מענה לצורך האנושי לביטוי רגשות עמוקים, של הקהל הרחב בעולם. על פי דברי המנצח הבינלאומי מיכאיל קירכהוף, "המוזיקה של ברלינר, מחזירה את קהל המאזינים לאולמות הקונצרטים של מוזיקה קלאסית בת זמננו."
https://berlinersgenesis.com/ המוזיקה של ברלינר משלבת צלילים, וידאו ארט וטקסטים מקראיים, הנקראים על ידי קריין בכל ארץ בשפה המקומית. הדבר אפשרי מאחר שהתורה הינה רב מכר, והיא תורגמה ללמעלה מ-700 שפות. לדעתו הפואמה הסימפונית לקריין ולתזמורת "Genesis" (בריאת העולם)", היא ספינת הדגל, ונושאי היצירה נבחרו בקפידה והם: "היום הראשון לבריאת העולם", "בריאת אדם וחווה", "הגרוש מגן עדן", "קין והבל" , "נח", "המבול" ו"ברית הקשת". נושאים אלה אקטואלים ואוניברסלים גם היום, בכל מקום בעולם.
https://www.youtube.com/watch? ברוך ברלינר איש מאמין, לכן יצירותיו הגדולות עוסקות בנושאים מקראיים, מוסריים, ובשאלות על הזיקה בין אדם לחברו ובין אדם לאלוקיו, ואלה שמות היצירות: "בריאת העולם", "עקדת יצחק", "חלום יעקב" ו"האורטוריה אברהם" המסע המוזיקלי מעלה תהיות על מהות חופש הבחירה, על היחס בין הטוב לרע, וכן דילמות אלה ואחרות שבפניהן האדם עומד. אמנים ומוזיקאים רבים אוהבים את יצירותיו של ברלינר, מצטרפים והופכים לשותפים בפרויקט הבינלאומי הזה וכל אלה תרמו רבות להתפתחותו.
היצירות מתוזמרות לתזמורת סימפונית, לתזמורת קאמרית, להרכבי שירה ובלט ומבוצעות בסגנונות שונים, מקלאסי ועד סימפו רוק, סימפו פופ ואפילו אורטוריה רוק תיאטרלית. תגובות המבקרים וחובבי המוזיקה מחמיאות ונלהבות ולכן לא מפתיע שהביקורות מהוות סימני הדרך להתפתחות היצירות.
https://www.youtube.com/watch? |