ג'ון גאו, Huawei: להפוך את טכנולוגיות 5.5G למציאות ולבנות עולם חכם וטוב יותר

דרוג:

 

 

ג'ון גאו, Huawei: להפוך את טכנולוגיות 5.5G למציאות ולבנות עולם חכם וטוב יותר

ברצלונה, ספרד, 8 במרץ 2023, (BUSINESS WIRE):

במהלך קונגרס המובייל העולמי (MWC) ברצלונה 2023, GSMA אירחה את מושב הכנס "אל האינסוף ומעבר לו עם 5G-Advanced" כחלק מוועידת 5G Futures Summit. ג'ון גאו, נשיא חטיבת ה-5.5G ב-Huawei, נשא את הנאום הראשי שכותרתו 'להפוך את טכנולוגיות 5.5G למציאות ולבנות עולם חכם וטוב יותר'. הוא הסביר כיצד היכולות ההולכות וגדלות של טכנולוגיות 5.5G יגנו על ההשקעות של ספקיות הסלולר תוך יצירת ערך עסקי. ערוץ שידור נכנס ברוחב פס של 10 Gbps וערוץ שידור יוצא ברוחב פס של 1 Gbps, בשילוב עם השהיה אפסית כמעט, ישפרו באופן משמעותי את חוויית המשתמש ואת יכולות הרשת עבור מקרי שימוש של מטאוורס במציאות מורחבת (XR), גישה אלחוטית קבועה (FWA) וענף השירותים לארגונים (toB). רכיבים פאסיביים ליישומי IoT ויכולות תקשורת וחישה מאוחדות ירחיבו אף הם את שוקי ה-IoT וה-V2X (כלי רכב להכול) כדי לאפשר שירותים המבוססים על מידע, שיאפשרו לספקיות הסלולר להשיג ביתר קלות הצלחות ביישומים לארגונים (toB) ולכלי רכב (toV). לצד המשך הפיתוח של טכנולוגיות 5.5G לקראת שימוש מסחרי, Huawei תמשיך לפתח פתרונות חדשניים בשיתוף עם שותפים בתעשייה כדי לקדם את השימוש המסחרי ב-5.5G ולבנות עולם חכם וטוב יותר.

טכנולוגיית 5G משגשגת ומציעה שירותים חדשים המחייבים יכולות רשת חזקות יותר

רמת הבשלות של טכנולוגיית 5G טומנת בחובה שינויים חדשים לענף התקשורת.

חוויות משתמש רב-ממדיות ומובטחות הופכות לחשובות יותר ויותר עבור הצרכנים. ישנן שלוש מגמות מרכזיות בשירותים לצרכנים: מעבר לענן, תלת ממד ובינה מלאכותית (AI). סרטוני וידאו ומשחקים תלת-ממדיים המבוססים על ענן, שיחות וידאו בתלת ממד ללא צורך במשקפי תלת-ממד, מפגשי וידאו הולוגרפיים ומטאוורס במציאות מורחבת מאפשרים למשתמשים ליהנות מחוויות רב-חושיות סוחפות ומציאותיות, שיחייבו כיסוי נרחב ברוחב פס של 10 Gbps והשהיה אפסית כמעט. בנוסף, בינה מלאכותית מגדילה באופן משמעותי את היעילות ביצירת תוכן. דרישות השידור ברשת יהפכו לתובעניות יותר ככל שתכנים רבים יותר ייווצרו על-ידי מחשבים.

בתחום ה-IoT, התמיכה בתרחישי IoT מרובים היא דרישה בסיסית. מפרטים טכניים מגוונים בשוקי ה-IoT מרובי התקנים מעכבים את הרחבת שירותי ה-IoT. ענפים כגון ענפי המחסנאות, הלוגיסטיקה וייצור החשמל נבדלים אף הם זה מזה בדרישות לגבי תעריפים ועלויות. לכן, הרחבת שווקים ומימוש ערך עסקי מהווים אתגרים עצומים לענף ה-IoT.

נעשה שימוש בטכנולוגיית 5G במקרים מסוימים של toB. יישומים בתהליכים של ייצור מוצרי ליבה ובתהליכי אוטומציה הם בעלי דרישות גבוהות יותר במונחים של תעריפים, השהיה, מהימנות ומיקום מדויק, מה שמצריך טכנולוגיות חדשות מעבר ל-5G.

עבור יישומי V2X, עם המשך הגידול בגישה לאינטרנט באמצעות מכשירים ניידים, מרבית המערכות המותקנות כיום בכלי רכב מסוגלות לגשת לאינטרנט כדי לספק שירותים כגון עדכון מרחוק של מערכות הרכב (OTA), העלאת נתוני ביצועים ושירותי מולטימדיה. לאחרונה החלה בסין פריסה של משאיות חלוקה בלתי מאוישות. מלבד זאת, כלי רכב אוטונומיים ברמות 2 ו-3 מחייבים מהירויות העלאה והורדה של מידע קריטי. בנוסף, זיהוי מרחוק של איומי אבטחה מחוץ לכלי הרכב וניהול של מערכות תחבורה חכמות מעמידים דרישות לטכנולוגיות חישה מתקדמות יותר.

מחקרים מוכיחים שיכולות הרשת של טכנולוגיות 5.5G בולטות הן טובות יותר פי 10

המגמות החדשות בתעשייה מדרבנות את השדרוג של טכנולוגיות 5G. יכולות הרשת של טכנולוגיות 5.5G טובות יותר פי 10 לעומת 5G, עם קצבי שידור משופרים של 10 Gbps לעומת 1 Gbps בערוץ הנכנס, ו-1 Gbps לעומת 100 Mbps בערוץ היוצא. טכנולוגיות 5.5G מספקות חוויות שימוש עם השהיה אפסית כמעט והן תומכות ברכיבים פאסיביים ליישומי IoT וביכולות חישה על גבי יכולות תקשורת רגילות.

הביצועים של מספר טכנולוגיות 5.5G בולטות כבר נבדקו ואומתו:

*טכנולוגיות של תחום רחב סרט (UWB), כגון mmWave, ותחום התדרים הגבוה יותר של 6 GHz (U6 GHz) השיגו קצבי שידור של 10 Gbps בערוץ הנכנס ו-1 Gbps בערוץ היוצא. נעשה שימוש בטכנולוגיית ELAA-MM כדי לפתור את הכיסוי המוגבל של תדרים גבוהים.

*נעשה שימוש בטכנולוגיות בולטות להפרדת תחומי תדרים, כגון MB-SC (אנטנות התומכות בתדרים מרובים) וב-FSA (גישה גמישה לתחום תדרים), בשילוב עם פריסה חכמה ו-QoS בשכבות, כדי להגדיר משאבים באופן גמיש וליצור חוויות משתמש בעלות השהיה אפסית כמעט.

*טכנולוגיית הרכיבים הפאסיביים ליישומי IoT, המציעה עלות נמוכה, מאפשרת 100 מיליארד חיבורים. בדיקות בשטח הראו שהיא מסוגלת להגיע למרחק כיסוי של יותר מ-200 מ' – מרחק כיסוי גדול יותר מפי 10 לעומת RFID. טכנולוגיית הרכיבים הפאסיביים ליישומי IoT צפויה ליצור הזדמנויות עסקיות רבות יותר בתרחישים כדוגמת ספירות מלאי במחסנים, איתור לוגיסטי וניטור סביבתי.

*בתחום התחבורה, טכנולוגיית mmWave מסוגלת לזהות כלי רכב ממרחק של 1 ק"מ ברמת דיוק של 1 מ' או ברמת דיוק גבוהה יותר, ולזהות מהירות נסיעה ברמת דיוק של 0.5 מטר לשנייה. טכנולוגיה זו משפרת באופן משמעותי את יכולות הזיהוי למטרות של בטיחות בדרכים וניהול תחבורה עירונית.

 

2023 תהיה שנת מפנה לטכנולוגיות 5.5G. ההתקדמות בתקנים, בטווחי התדרים, בשרשראות האספקה והייצור, באקוסיסטמה וביישומים מהירה מהצפוי. תקני 5.5G יפורסמו במהדורות 18, 19 ו-20 של 3GPP. מהדורה 18 תצא משימוש במחצית הראשונה של שנת 2024.

טכנולוגיית 5.5G ברוחב פס של 10 Gbps מתקרבת לשימוש מסחרי, והפיתוח מואץ לקראת מערכות IoT עם 100 מיליארד חיבורים. יכולות תקשורת וחישה מאוחדות נמצאות כיום בניסויים בשטח.

כמאמר הפתגם: "אם אתה רוצה ללכת מהר, לך לבד; ואם אתה רוצה להגיע רחוק, לך ביחד". ג'ון גאו סיכם את דבריו באומרו ש-Huawei וואווי תמשיך לשתף פעולה עם שותפים בתעשייה כדי לפתח פתרונות חדשניים ולגלות תרחישים עסקיים חדשים, כדי להיות מוכנה לחלוטין לפריסה המסחרית של טכנולוגיות 5.5G ולבנות עולם חכם וטוב יותר.

גלריית תמונות/מולטימדיה אפשר למצוא בכתובת

https://www.businesswire.com/news/home/53358135/en

אנשי קשר

 

שו ג'ינג (Xu Jing), Huawei Technologies Co., Ltd[email protected]

 

מקור: Huawei Technologies Co., Ltd 

 

תוכן הודעה זו בשפת המקור, מהווה את הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. תרגומים מסופקים למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם מול המסמך בשפת המקור, המהווה את הגרסה היחידה של טקסט זה שהינה בעלת תוקף משפטי.

 

 

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire

 

לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769


© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים