אפליה מגדרית בחוקי האלימות מסכנת נשים, חושף דו"ח חדש של שוויון עכשיו (Equality Now)

דרוג:

 

אפליה מגדרית בחוקי האלימות מסכנת נשים, חושף דו"ח חדש של שוויון עכשיו (Equality Now)

 

ביירות, לבנון, 23 בנובמבר 2022, (GLOBE NEWSWIRE) :

כדי למנוע אלימות מבוססת מגדר ולמצות את הדין עם העבריינים, מסגרת משפטית ומדיניות חזקה ומיושמת היטב היא חיונית. ובכל זאת, במדינות רבות, כולל במזרח התיכון ובצפון אפריקה (MENA), נשללות מנשים וילדות אותן זכויות משפטיות כמו גברים ונערים. תדרוך מדיניות חדש של "שוויון עכשיו" Equality Now מילים ומעשים: הטלת אחריות על ממשלות לתהליך הבדיקה של בייג'ינג +30 – אפליה מינית בחוקי אלימות – מדגיש חוקים הנוגעים לאלימות נגד נשים וילדות, וכיצד הפרות מונצחות בשל אי שוויון שנכתב בחוק, וכתוצאה מכך היעדר הרתעה ופטור מעונש למבצעים.

ארגון "שוויון עכשיו" עוקב ומדווח על דגימה של חוקים המפלים במפורש בין המינים. לרגל היום הבינלאומי למיגור האלימות נגד נשים ב-25 בנובמבר, אנו תומכים בתיקון מיידי או ביטול של כל החקיקה הסקסיסטית.

ארגון הבריאות העולמי מעריך כי 30% מהנשים ברחבי העולם חוו אלימות פיזית ו/או מינית של בני זוג אינטימיים או אלימות מינית שאינה בת הזוג במהלך חייהן. המספר המזעזע הזה מחריף בגלל אי השוויון, האפליה והאלימות המותרת שנמצאים בחלק מהחוקים.

ב- MENA, עיראק מעניקה לבעלים זכות חוקית להעניש את נשותיהם בגבולות מסוימים שנקבעו בחוק או במנהג. בעוד מצרים מאפשרת עונש מופחת לגברים שהורגים את נשותיהם על גילוים במעשה ניאוף. 

חוקי אונס מפלים כאשר הם קובעים במכוון חריגים לנסיבות מסוימות, כגון אונס בתוך נישואין, או כאשר הם מאפשרים לאנסים להימנע מהעמדה לדין פלילי על ידי נישואים לקורבנותיהם. כווית ולוב הן בין המדינות המספקות פרצות חוקיות "להתחתן עם האנס שלך". 

במדינות רבות עדיין יש הגדרות משפטיות של אונס על בסיס כוח, או איום בכוח, במקום חוסר הסכמה. לעתים קרובות הקורבנות צריכים להוכיח שהם התנגדו פיזית לתקיפה, וזה בדרך כלל דורש הגשת ראיות לפציעות נוספות שנגרמו על ידי התוקף. גישה כזו אינה מצליחה להבין את הדרכים המגוונות שבהן קורבנות מגיבות לאונס. היא משאירה מקרים רבים ללא עונש ומטפחת תרבות של התעללות.

אלימות נגד נשים ונערות מתרחשת גם באינטרנט, אך אין תקן אוניברסלי להפסקת הניצול וההתעללות המינית ברשת. הפטריארכיה והמיזוגניה שפורחות בעולם הפיזי משתכפלות ומחמירות ברשת והחוקים חייבים לטפל בכך במרחב הדיגיטלי. 

בנימה חיובית, כמה חוקים שהודגשו בדו"ח שלנו לשנת 2020 בוטלו או תוקנו, או שהצעות חוק נמצאות בעבודה עבור חוקים חדשים או טובים יותר. כך, למשל, בוטל חוק בסוריה שפטר לחלוטין מעונש גברים שהרגו קרובי משפחה בגין "כבוד", ובכך הוסר התירוץ המקל לפשעי "כבוד" שהטילו עונש מופחת בהרבה.

אנטוניה קירקלנד מ- Equality Now אומרת כי "מסגרת וסביבה משפטית ומדיניות חזקות ומקיפות חיוניות להגנה על נשים ונערות מפני אלימות. חוקים צריכים להיות מנוסחים מתוך הבנה פמיניסטית אוניברסלית, מצטלבת, של דינמיקת הכוח ואי השוויון העומדים בבסיס אלימות מבוססת מגדר והיעדר גישה לצדק עבור הקורבנות".

 

למידע נוסף:

TARA CAREY
GLOBAL HEAD OF MEDIA
Equality Now
Email: [email protected]
Telephone: +44 (0)7971 556 340 (available on WhatsApp)
Twitter: @tararaecarey
Websiteequalitynow.org



 

 

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE

 

לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769

 

 

 

 


© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים