עכשיו במדפי החנויות: Breakthrough מפרסם את גיליון קיץ 2022 "לייצר בעיות"

דרוג:

 

עכשיו במדפי החנויות: Breakthrough מפרסם את גיליון קיץ 2022 "לייצר בעיות"

 

ברקלי, קליפורניה, 26 ביולי 2022, (GLOBE NEWSWIRE):

 

הגיליון החדש של כתב העת Breakthrough Journal, "לייצר בעיות" ("Produce Problems"), קורא תיגר על הרעיון הפשוט והמטעה של "מהחווה לשולחן" על ידי בחינת ההשפעות הסביבתיות של שרשראות האספקה המורכבות, ולעתים העכורות, שלמעשה מביאות מזון מהמקום שבו הוא גדל אל פינו.

 

כתב העת Breakthrough Journal  הוא המגזין הרבעוני של מכון Breakthrough המספק חוות דעת וניתוח פרגמטיים המבוססים על האמונה שגם לבעיות הסביבתיות המרושעות ביותר שלנו יש פתרונות טכנולוגיים.

 

עכשיו על המדפים בקנדה, אירופה והמזרח התיכון. חפשו אותו בבארנס אנד נובל ובקמעונאי מגזינים אחרים.

 

לחצו כאן למהדורה המקוונת.

 

גיליון זה כולל עשרה מאמרים וביקורת קולנוע אחת. בין הכותבים:

*תמר האספל, בעלת טור עטורת פרסים בקרן ג'יימס בירד ב"וושינגטון פוסט";

*מייקל האת'וויי, פרופסור לאנתרופולוגיה, חבר בבית הספר ללימודים בינלאומיים ומנהל המרכז ללימודי אסיה באוניברסיטת סיימון פרייזר;

*רובר פארלברג, עמית בתוכנית למדעי הקיימות בבית הספר קנדי בהרווארד;

*ג'ני ספליטר, עיתונאית עטורת פרסים ועורכת ראשית ב- Sentient Media;

*ועוד! 

 

הצצה חטופה לפרשנות החותכת של גיליון זה:

סוגיה זו מתחילה בחצר האחורית: זו של בעלת הטור ב"וושינגטון פוסט", תמר האספל. ב-"Plants Everlasting", היא מראה כיצד גידול הגינה שלכם יכול אפילו להיות בשל עם דילמות: לרדוף אחר פרמקלצ'ר קול כביכול עם צמחים רב-שנתיים ולסיים עם בעצם שום דבר שאתם רוצים לאכול, או לשתול צמחים חד-שנתיים ואז להתכונן להתחמש בחומרי הדברה.

אם תבחרו בחומרי הדברה, בוודאי שלא תזכו באישורים אורגניים. אבל אולי זה לא משנה, כותבים הסופרים לינוס בלומקוויסט, דן בלאושטיין-רג'טו מ"פריצת הדרך" ודייב דאגלס ב"מדידת מה שחשוב". תוויות כאלה מודדות פרקטיקות ולא תוצאות, ובכך מחמיצות את המדדים החשובים ביותר. יתרה מכך, הם יוצרים הזדמנויות להונאה, מציין אלכס סמית' מ-Breakthrough. לצרכנים, אבוקדו נראה כמו אבוקדו ולא משנה איך הוא מעובד. אבל תקראו לזה אורגני, ותוכלו לגבות פי שניים יותר. באופן לא מפתיע, האקסטרים תפסו, כותב סמית' ב"מזון מזויף".

ייתכן שאתם גם משלמים פרמיה עבור בשר חלופי, לא רק על היתרונות הסביבתיים שלו אלא גם בתקווה שהייצור שלו טוב יותר לעובדים. מהבחינה הזאת, מדווחת העיתונאית ג'ני ספליטר ב"מחוץ לג'ונגל", זה יכול להיות כלי לשינוי סביבתי צודק עבור בעלי חיים ואנשים כאחד. אבל זה לא כדור כסף. בינתיים, חלבונים חלופיים, מציין רוברט פארלברג מהרווארד ב"זה מה שיש לארוחת ערב", לא יחליפו את בשר החי בזמן הקרוב. עד אז, יש הרבה דברים שאנחנו יכולים לעשות כדי לשפר את חיי בעלי החיים. כמעט שום דבר מזה לא כולל את סוגי הדברים שפעילי סביבה רבים מדמיינים.

הסיבוכים לסיפור "מהחווה לשולחן" לא נפסקים ברגע שהתוצרת עוברת מהחווה או מההזנה. גם פוליטיקה, גיאופוליטיקה ומערכות סחר חשובות. בספרה "למזון יש בעיית משלוח", כותבת אליזבת בראו מ-AEI על הבעיות הלוגיסטיות הנובעות ממלחמתה של רוסיה באוקראינה. וסלוני שאה כותבת ב- Breakthrough  על האסון הסוער שבא בעקבות החלטתה של סרי לנקה לאסור על דשנים כימיים, שמגיע בדיוק כשמדינות רבות בהודו מנסות לעשות משהו דומה. שני המקרים, היא טוענת בספרה "העלויות הגבוהות של חקלאות אורגנית", חושפים כי פרקטיקות כאלה אינן מתווה להוצאת חקלאים קטנים מעוני – או להפיכת מערכות המזון לקיימות יותר.

"לייצר בעיות" נסגר על ידי חזרה לקנה המידה הקטן. בספרו "המסעות של מצוטקה" (Matsutake’s Journeys), פרופסור מייקל האת'וויי מראה מה ההיסטוריה של פטריית המצוטקה הצנועה חושפת על תזונה, סחר, בניית אומה, מלחמה ואקולוגיה פלנטרית.

מאת העורכת הראשית, קתרין סלאם:

בחוגים מסוימים, ביטוי אחד הגיע לשליטה במטבח המודרני: "חווה לשולחן", רעיון פשוט המציין תהליך פשוט לכאורה. מזון עולה מהאדמה אל תוך הפה שלך. הארוחות הן הזנה, לא מוצרים - ובוודאי לא מעובדות, ארוזות, נשלחות ומשווקות.

אבל אוכל הוא אף פעם לא רק מחיה. בין אם גידלתם אותו בחצר האחורית שלכם או שחקלאים באוקראינה עשו זאת – בין אם זה אורגני, מהונדס גנטית, מיוצר במעבדה או בחקלאות תעשייתית – צמחים ובעלי חיים הופכים למזון באמצעות רשת מורכבת של ערכים, לוגיסטיקה, עבודה, שווקים וטכנולוגיות. אם אנחנו מוציאים אותם מהמשוואה, אנחנו לא מבינים מה אנחנו אוכלים, למה אנחנו אוכלים את זה ומה העלויות הסביבתיות האמיתיות.

הטיעונים שנאספו בתכונה זו מציירים תמונה של אוכל שהוא בעת ובעונה אחת מסובך יותר ומלא תקווה יותר מכפי שרוב הדיונים מאפשרים. אנחנו טועים בהרבה דברים, במיוחד סביב שאלות של קיימות – ותיקון הטעויות האלה חשוב. קשה לראות דרך לניטרליות פחמנית שלא חותכת את הרעיונות שלנו לגבי תוויות, על אורגנים, חלבונים חלופיים ועוד.

קובץ מצורף

לפרטים נוספים:

Sean Trambley

Breakthrough Institute

(925)250-3174

[email protected]

 

 

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GLOBE NEWSWIRE

 

לפרטים נוספים: נוי תקשורת 03-6026026 זהר 052-2641769


© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים