דרוג:
המרכז, בשיתוף עם PTL Group ובתמיכת העיר צ'אנגז'ו, יספק שירותי פיתוח במובייל ע"י מהנדסים סינים מצטיינים שעברו הכשרה ישראלית של ג'ון ברייס. מטריקס מתכננת המשך הרחבת פעילותה בסין בעתיד הקרוב
חברת מטריקס השיקה את "מטריקס גלובל סין", וחנכה את פרויקט הדגל הראשון שלה – דור ראשון של מהנדסי תוכנה סינים מצטיינים למרכז פיתוח חדש בעיר צ'אנגז'ו. המרכז יתמחה בפיתוח אפליקציות במובייל עבור לקוחות מטריקס בסין ובעולם. הצלחתו תהווה יריית פתיחה להקמת מרכזי פעילות נוספים של החברה בסין. המרכז בהשקעה משמעותית מצד הממשל המקומי של העיר צ'אנגז'ו, בה פועלות כבר מספר חברות ישראליות, ובשיתוף עם PTL Group, חברת ניהול סינית בשליטה ישראלית, שותפה של מטריקס גלובל ושל ג'ון ברייס בסין.
הטקס החגיגי התקיים בקריית החינוך הטכנולוגי בצ'אנגז'ו, במעמד בכירי הממשל המקומי ובהם מזכיר המפלגה של אזור הסחר WIZ בעיר מר לו ציומינג, ערן לסר מנכ"ל מטריקס גלובל ומנכ"ל משותף בג'ון ברייס, יואב צ'רניץ' – מנכ"ל מטריקס גלובל וג'ון ברייס סין, צבי שלגו – מנכ"ל PTL Group ויו"ר לשכת המסחר הישראלית בשנגחאי, ו-25 המהנדסים הסינים של מטריקס גלובל בסין. אורחים ישראלים נוספים היו: אלעד גפני – נספח מסחרי של משרד הכלכלה (לשעבר תמ"ת) בשנגחאי, רם ווינגרטן מנכ"ל ברמד סין, דן לשם מנכ"ל Kencap (ציוד רפואי) הפועלת בעיר צ'אנגז'ו, בועז דניאל מנכ"ל סירולייט סין, ואנשי עסקים ישראלים נוספים הפעילים בסין.
ערן לסר מנכ"ל מטריקס גלובל: "אנו חוגגים חנוכת אתר נוסף של מטריקס גלובל בעולם, בסוף שנתיים של עבודה קשה. עד היום, עבדנו במספר אתרים באירופה ואנו בטוחים שהאתר בצ'אנגז'ו יהפוך להיות אחד ממרכזי הפיתוח החשובים של מטריקס גלובל ויעסיק מהנדסי תוכנה רבים בתוך זמן לא ארוך. מרגש להיות כאן היום ולראות את החזון הופך למציאות." עוד ציין, כי"במסגרת תכניות ההתרחבות של מטריקס תופסת גם סין מקום. בכוונתנו להקים מרכזי הדרכה גדולים נוספים בסין, ולהיכנס לפרויקטים נוספים של הכשרת מהנדסים כמו הפרויקט בצ'אנגז'ו, כחלק מתפיסה של הכשרה נוספת לאנשי מקצוע על מנת שיתאימו את עצמם לדרישות השוק."
יואב צ'רניץ, מנכ"ל מטריקס גלובל סין הוסיף: "החזון המשותף שלנו הוא להקים בצ'אנגז'ו מרכז הייטק בעל צביון בינלאומי, ועסק מניב רווחים למטריקס". צ'רניץ הודה לממשל המקומי של צ'אנגז'ו על תמיכתו החשובה במיזם והדגיש את חשיבות היחסים הטובים והתקשורת הפתוחה בין השותפים לפרויקט.
לדברי צבי שלגו, מנכ"ל PTL Group ויו"ר לשכת המסחר הישראלית בשנגחאי: "יותר ויותר חברות ישראליות וזרות מקימות מרכזי פיתוח בסין, על מנת לשלב ידע מקומי בשוק היעד כבר בשלב הפיתוח, ולהתאים את המוצר לשוק הסיני בשלב מוקדם ככל שניתן. מהלך כזה מקצר את זמן הכניסה לשוק ומעניק למוצר יתרון תחרותי".
מלבד מרכז הפיתוח של מטריקס גלובל, עובדת PTL Group בימים אלה על הקמת שלושה מרכזי מו"פ נוספים של חברות ישראליות בסין, בתחומי שירותי טלפוניה, רובוטיקה ותקשורת לוויינית.
"לממשלה הסינית משאבים אדירים המופנים לפיתוח טכנולוגיות והיא מעוניינת לקדם מרכזי פיתוח על אדמת סין", מציין שלגו."זו הסיבה שאנו מצליחים היום להקים מרכזי פיתוח בשליטה ישראלית מלאה וללא שותפויות מקומיות כלשהן, ועדיין לגייס השקעות משמעותיות מהצד הסיני. חשוב לציין, שאת ליבת הטכנולוגיה ממשיכים לפתח בישראל ולא בסין."
לתחום פיתוח אפליקציות מובייל בסין יש ביקוש רב, כיוון שסין כמעט 'דילגה' על שלב המחשב האישי השולחני – בסין יש כיום יותר משתמשי מובייל באינטרנט מאשר בכל מדינה אחרת.
ע"פ נתוני מרכז המידע לאינטרנט של סין ( (China Internet Network Information Center: ההערכה היא שבסוף 2012, בסין היו 420 מיליון משתמשי אינטרנט בסלולר, גידול של 64.4 מיליון לעומת סוף 2011. יותר סינים נגישים לאינטרנט דרך טלפון סלולרי (74.5% מכל משתמשי האינטרנט) מאשר באמצעות מחשב אישי (70.6% מכלל משתמשי האינטרנט).
ע"פ דו"ח ממשלתי שפרסמם מרכז המידע הסיני, כ-51 מיליון משתמשים סינים חדשים החלו להשתמש באינטרנט ב-2012, כך שהמספר הכולל של משתמשים מקוונים הגיע ל-564 מיליון, עליה של 10%. העלייה הזו תודות להתפשטות העצומה של טכנולוגיית המובייל, כולל טאבלטים וסמארטפונים, אשר הקלה על רבים מהאזרחים הסינים להתחבר לרשת. כתוצאה מכך, הדו"ח מציין, כמות האנשים המשתמשים ברשתות אלחוטיות במובייל הגיעה ל-420 מיליון.
אוכלוסיית משתמשי האינטרנט בסין תגיע כמעט ל-800 מיליון משתמשים ב-2015, כך העריך בינואר השנה משרד התעשייה וה-IT הסיני. גישה לאינטרנט מטלפון נייד, צפויה להגדיל את השימוש ברשת בעיקר כיוון שישנם כבר מעל 1 מיליארד משתמשים במובייל במדינה.
ערן לסר מציין, כי הסכם הבנות להקמת מרכז הפיתוח נחתם עם העיר צ'אנגז'ו בחודש מרץ בשנה שעברה, וכ-13 חודשים לאחר מכן כבר הפך למציאות.
"אני לא מאמין שאפשר לעשות תהליכים כאלה ללא שותף אסטרטגי בסין שמבין בהתנהלות של מי שעומד מולך. מישהו שיודע מתי לקום מהשולחן ומתי זה אכן מו"מ רציני. הדברים הללו לוקחים הרבה יותר זמן בסין, אך הסבלנות משתלמת."
הקמת מרכז הפיתוח היא אבן דרך נוספת במסלול הארוך שעושה מטריקס בסין מזה 6 שנים. בתחילת התהליך, הקימה מטריקס מרכזי הדרכה של ג'ון ברייס בשנגחאי ובייג'ינג, ועם הזמן, יצא לה בסין מוניטין של חברת הדרכה ברמת מקצועיות גבוהה, שבין לקוחותיה חברות בינלאומית כגון אינטל, SAP, EMC, AUTODESK, ADOBE, כמו גם חברות ענק סיניות: צ'יינה מובייל, צ'יינה פטרול, ועוד. מעל 5000 מהנדסי הייטק בכירים בסין מחזיקים בתעודת בוגר קורס של ג'ון ברייס. ההדרכות ניתנות בתחומי הייטק, לינוקס, פיתוח במובייל, תחומי ריל-טיים, הנדסת תוכנה וארכיטקטורה.
מרכז הפיתוח ומרכז ההדרכה נמצאים בקריית החינוך הטכנולוגי של צ'אנגז'ו, המונה כ-80,000 סטודנטים ומהווה פיילוט בסין בכל הקשור להכשרת כוח אדם טכנולוגי. 25 המהנדסים הראשונים, שנבחרו מבין מאות מועמדים, עוברים הכשרה אינטנסיבית במשך 7 חודשים בסטנדרטים הגבוהים ביותר ע"י ג'ון ברייס סין, באמצעות מדריכים שרובם ישראלים ומערביים המגיעים ברכבת אווירית להדריך בסין. בין נושאי הלימוד – אנגלית (שיפור), שיטות לפיתוח תוכנה ועבודה בצוות, עבודת פיתוח במובייל. מרכז הפיתוח בסין מצטרף לרשת מרכזי הפיתוח של מטריקס גלובל בישראל ובמזרח אירופה.
|