דרוג:
רג'ינה, ססקצ'ואן, 31 במרץ 2021, (GLOBE NEWSWIRE) :
צריך אומץ כדי להיות ראשונים. ועכשיו כשמתקן ה-CCS של Boundary Dam 3 (BD3) לכד ארבעה מיליון טון (4Mt) של CO2 ומנע את כניסתם לאטמוספירה, זה ציון דרך שראוי לציין. לכמות הפחמן שהופחתה יש השפעת פליטות ששוות ערך לסילוק 865,000 מכוניות בערך מהכביש במשך שנה, והיא גם מדגישה את הערך וההשפעה בקנה מידה גדול של עקשנות בלמידה והתקדמות המבוססים על יישומים. יש לי הזכות להיות חלק מהצוות במרכז הידע הבינ"ל על CCS (מרכז הידע) שבו אנחנו פועלים כדי לקדם את השימוש בלכידה ואחסון של פחמן (CCS) בקנה מידה גדול כאמצעי להפחית מאוד את גזי החממה בעולם. מה שייחודי במיוחד בעבודה הזאת הוא שאנחנו עושים זאת על ידי שיתוף הניסיון והידע הנרכש שלנו מהתקדמות לאורך עקומת הלמידה. המטרה שלנו היא להבטיח שלאחרים יהיה ביטחון של מומחיות; בסיס חזק ואמין של ידע לפני שהם מתחילים. הסיפור של CCS ב-BD3 הוא סיפור של התקדמות גדולה והשראה ליוזמות CCS עתידיות. ביצועי לכידת הפחמן של BD3 ממשיכים להשתפר ולהדגים את היישום בעולם האמיתי של CCS כדי להפחית משמעותית פליטות במגזרי האנרגיה והתעשייה. עם הניסיון שנצבר באמצעות התכנון, הבנייה, ההפעלה והשינויים לאחר מכן של מתקן ה-CCS של BD3, מרכז הידע פיתח שני מחקרים גדולים שממשיכים להיות בחזית של תהליכי הלכידה אחרי השריפה בכל העולם. חקר הישימות של CCS בשאנד (מחקר שאנד, נובמבר 2018) מראה שיפורים גדולים בעלויות, הסיכונים והיעילות של פרויקט ה-CCS, ומספק את הבסיס לחקר הישימות של CCS בליי (צפוי בסתיו 2021), שמיישם באופן ישר את ההתקדמות הזאת במגזר הצמנט. הניתוח שלנו של הנתונים התפעוליים היומיים ממתקן ה-CCS של BD3, מאז שהוא התחיל את הפעילות הלכידה באוקטובר 2014, שותף לאחרונה בזירה העולמית בכנס תוכנית המו"פ של גזי חממה GHGT-15 של IEA במרץ 2021. התוצאות יותר ממבטיחות. כמו ברוב המתקנים "הראשונים מסוגם", אפשר לצפות שיהיו חסמים לא צפויים שיפגעו בביצועים. המחקרים האלה המבוססים על יישומים אמיתיים שמטפלים באתגרים ספציפיים שהיו במערכת הלכידה במתקן ה-CCS של BD3 והפעולות המתקנות שנעשו כדי לשפר את הביצועים, האמינות והזמינות שלו. את הפעולות המתקנות האלה אפשר להעביר באופן ישיר למתקנים הבאים של CCS. מעודד לראות שיפור יציב בפעילות בזמן כל כך קצר. CCS היא אפשרות ניתנת לביצוע וחיונית עבור תעשיות להפחתת פליטות ה-CO2 שלהן ואנחנו חייבים ליישם את הערך של מה שאנחנו לומדים מ-BD3 ולהשתמש בידע הזה כדי לזהות ולסלק חסמים קיימים שיש להם תפקיד חשוב בהשגה והשמירה על ביצועים אופטימליים. הערכת ביצועים חיונית כשרוצים להגדיל את ההתקנה של טכנולוגיות CCS במגזרים השונים. כל שנה המיטוב של מתקן ה-CCS של BD3 ממשיך לעזור לשכלל את השיפורים ביעילות והתועלת הכלכלית. השיפורים האלה בביצועים מניבים בסיס חזק יותר לפרויקטים הבאים שמתחילים, על ידי הבטחת הפחתה בעלויות והסיכונים של הפרויקט וגם הגדלת יכולת החיזוי והוודאות התפעוליות. מתקן ה-CCS של BD3, עם האומץ שלו להיות הראשון, סלל את הדרך להפחתה משמעותית בהון ובעלויות התפעוליות יחד עם הגדלת היעילות כדי לשפר עוד את הדור הבא של מתקני CCS. ברט ג'ייקובס הוא ראש צוות ההנדסה במרכז הידע הבינ"ל על CCS ויש לו מומחיות מעשית בעבודה על מתקן ה-CCS של BD3 והוא המחבר של חקר הישימות של CCS בשאנד וחקר הישימות של CCS בליי.
אודות מרכז הידע הבינ"ל על CCS (מרכז הידע): עם מנדט לקדם את ההבנה וההתקנה של CCS בקנה מידה גדול כדי להפחית פליטות גזי חממה בעולם, מרכז הידע מספק את הידע ליישום פרויקטי CCS בקנה מידה גדול וגם מיטוב CCS באמצעות בסיס הידע ממתקן ה-CCS המשולב במלואו Boundary Dam 3 והמחקר המקיף על CCS מהדור השני, שמוכר בשם חקר הישימות של CCS בשאנד. מרכז הידע, שפועל מאז 2016 בכפוף לניהול של מועצה עצמאית, הוקם על ידי BHP ו-SaskPower. למידע נוסף: https://ccsknowledge.com/. אודות מתקן ה-CCS של Boundary Dam 3 של SaskPower (BD3), שנמצא ליד אסטיבן, ססקצ'ואן, קנדה הוא מפעל הלכידה ואחסון של פחמן (CCS) המשולב במלואו עם שרשרת מלאה הראשון בעולם בתחנת כוח פחמית. אשכול המתקנים של השרשרת המלאה קרוב למתקן של BD3, ומספק הדגמה והפעלה מלאות של CCS מוכח ובטוח. הניסיון המסחרי המקיף הפועל הזה מספק תובנות על הטכנולוגיה ודרישות אחרות שלא זמינות באף מקום אחר. השרשרת המלאה של פעולה משולבת כוללת: מתקן ללכידת פחמן, הובלה לשיוב נפט משופר; אחסון CO2 באקוויסטור, מתקן ניסויים של לכידת פחמן, מתקן מחקר של בקרת פליטות. למידע נוסף, בקרו בבקשה באתר www.ccsknowledge.com.
קשרי מדיה:
International CCS Knowledge Centre
Jodi Woollam
i United States Environmental Protection Agency. Greenhouse Gases Equivalencies Calculator - Calculations and References. https://www.epa.gov/energy/greenhouse-gases-equivalencies-calculator-calculations-and-references |