קורקינט חשמלי – דווקא עכשיו בימי קורונה!

רכב ותחבורה :  |   | 19/10/2020
דרוג:

מגפת הקורונה משפיעה מאוד על שגרת החיים של כולנו באופנים רבים ועמוקים, כאשר בין היתר ישראלים הסתגלו להזמין קניות יותר ויותר אונליין ברשת ולצאת החוצה רק אם ממש אין ברירה. רובנו גם מנסים להימנע מנסיעה בתחבורה הציבורית, שנחשבת למקום הומה אדם מחשש שנידבק. אבל אם כולם יחליטו לעבור מנסיעה באוטובוסים לנסיעה ברכב הפרטי, איכות האוויר תרד, הבטיחות בדרכים תופחת והעומס בכבישים יהיה גרוע מכפי שהיה עד כה...

במציאות זו, האם דווקא קורקינט חשמלי יכול להיות תחליף לאמצעי התחבורה האחרים? האם כלי זה, שנחשב ידידותי לסביבה, יכול להפוך לחלק ממערכת תחבורה בת קיימא? במהלך החודשים האחרונים, הקורקינט החשמלי הפך כלי פופולרי שנהיה למעין סמל של התחבורה העירונית המודרנית. הקורקינט הוא מחזה נפוץ לא רק ברחובות תל אביב אלא גם בערים כמו פריז, מדריד וסן פרנסיסקו, ונראה כי המגמה של הקורקינט החשמלי נעה בכיוון אחד בלבד – למעלה!

 

מהם היתרונות של הקורקינט החשמלי?

א. ניידות: הקורקינט החשמלי מתחרה רק באופניים מתקפלים, והוא אולי הצורה הניידת ביותר של תחבורה אישית ממונעת.

בניגוד לאופנוע, אין צורך ברישיון ובביטוח כדי להשתמש בו.
- בניגוד לאופניים חשמליים, הקורקינט קל וקטן יותר ולכן גם נייד יותר.

קורקינט חשמלי אפשר לקפל ולסחוב כמו מזוודה קטנה, ואפשר לשאת אותו כמעט לכול מקום. וכשרוצים לנסוע, לפתוח אותו ולהתגלגל הלאה.

ב. ידידותיות לסביבה: החיפוש הבלתי נלאה אחר אמצעי תחבורה ידידותיים יותר לסביבה והצורך להפחית את פליטות הפחמן, רואה בקורקינט החשמלי התקדמות בכיוון הנכון. כלי זה: משתמש בכמות קטנה של חשמל, לא גורר שום פליטות והוא טוב יותר לאיכות האוויר בערים שלנו ולריאות של התושבים. אין כמו קורקינט חשמלי כדרך לנסיעה אמינה, משתלמת וידידותית לסביבה.

ג. זיהום רעש: כמעט כל שיטת נסיעה כרוכה ביצירת רעשים – מכוניות, אופנועים, אוטובוסים, רכבות – כולם קולניים להפליא. לעומתם, קורקינט חשמלי הוא אמצעי תחבורה שקט, שמציע את הדרך המהירה והשקטה ביותר כדי להגיע מפה לשם.
 

איך לבחור את הקורקינט החשמלי המתאים לך?

ריכזנו עבורכם מספר היבטים חשובים שיסייעו לכם בבחירה חכמה של הדגם המתאים עבורכם:
  1. בטיחות – התמקדו בבדיקת מערכת הבלימה, מגבלת המשקל והאורות.
  2. ממדים – הגובה, גודל משטח הרגליים וצרכים הנוגעים לנשיאת הכלי כשהוא מקופל.
  3. ביצועים – מהירות הנסיעה, טווח הנסיעה וכוח הסוללה. 
  4. נוחות – מבנה המושב, הכוח שהמנוע מספק לגלגל, רמת השקט של הנסיעה, סוג הצמיגים.
  5. עלויות – סוג הקורקינט החשמלי שאתם יכולים להרשות לעצמכם מבחינה כספית. העלויות משתנות בהתאם לעיצוב, לחומרים ולתקופת האחריות.
  6. תנאי השטח – הקורקינט צריך להתאים לתנאי השטח המאפיינים את הדרכים שלכם. כלומר, עליו להיות בעל עצמה שתאפשר לכם להתקדם בקלות גם בעליות.
לכל אחד מההיבטים האלה יש השפעה רבה על קבלת ההחלטה הנכונה והם גם יאפשרו לכם לוודא מהו סוג הקורקינט החשמלי המתאים ביותר עבור השימושים והצרכים שלכם.
© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים