דרוג:
וורדפרס היא כידוע מערכת ניהול התוכן בקוד פתוח הפופולארית ביותר בעולם, ואם אתם שואלים אותי – גם הטובה ביותר במידה ויודעים להשתמש בה נכון, המון אתרים נבנים על מערכת זו ה מאפשר גמישות רבה לשינויים ותוספות חדשות, שינוי אפילו ברמת המבנה שלה, אופטימיזציה טובה למנועי חיפוש ואפילו ואינספור אפשרויות ליזמים ובעלי עסקים. מעבר לכך גם הפשוטת בניהול השוטף של אתר \ בלוג \ פורטל מבוסס וורדפרס – ידידותי הרבה יותר מכל מערכת אחרת, וזה לא משנה כמה ניסו להתחרות במערכת הזו עם מערכות DRAG & DROP למיניהן, עדיין וורדפרס נשארה מספר 1. במאמר זה אסקור כמה טיפים וטריקים למערכת וורדפרס שלא כל משתמש ממוצע יודע עליהם, בואו נתחיל….
1. הגנת עמודים \ פוסטים ע"י סיסמה במסך כתיבת פוסט חדש תראו בצד ימין מעל הכפתור הכחול של "לפרסם" את מצב התצוגה (ציבורי), לחצו על כפתור "לערוך" משמאלו ושם סמנו את האפשרות "מוגן בסיסמה", הקלידו את הסיסמה הרצויה ולחצו כל כפתור "אוקיי". זהו בעצם – רק מי שיקבל מכם את הקישור הישיר ואת הסיסמה יוכל לראות את הפוסט. (מצורף צילומסך). הגנת עמודים ע"י סיסמה בוורדפרס
2. התאמת כתובות URL באופן אישי מה שזה תורם זה נותן עוד טיפ טיפה ערך לאתר שלכם על פני אחרים שלא עשו זאת. אני אישית מאמין שהכל מתחיל ונגמר בתוכן איכותי, אבל אם אתם נכנסים לדקויות של קידום אתרים….. לכו על זה אנד דונט לוק באק!
3. ניווט בין עמודי האתר
4. הגדרת מנהלי משנה לבלוג \ אתר \ פורטל איך זה עובד? קודם כל נכנסים חתח תפריט הגדרות "להגדרות כלליות" ומגדירים שכל אחד יוכל להרשם, אח"כ מגדירים את ההרשאות של הנרשמים החדשים. השלב הבא – הולכים לתפריט "משתמשים" בפאנל הניהול ומגדירים כל הרשאה שנרצה לכל משתמש שנרצה. אל תשכחו לסמן ב- "V" את המשתמש הרצוי ורק אז להגדיר לו את ההרשאות.
5. הוספת מערכת סטטיסטיקה לוורדפרס בין היתר תוכלו לראות ע"י התוסף: כמה משתמשים נכנסו אליכם בכל יום \ שבוע \ חודש וכו'…, מאילו אתרים הגיעו אליכם, אילו מילות מפתח רשמו בגוגל והגיעו אליכם, סטטיסטיקה של כל פוסט ופוסט, הפוסטים הפופולאריים ביותר בבלוג וכו'…
6. קוד חופשי בסיידבר (תפריט צדדי) איך עושים את זה? הולכים לתפריט "וידג'טים" תחת תפריט "מראה הבלוג" וגוררים את אופציית "הטקסט" לתפריט הרצוי (ישנן תבניות וורדפרס בהן יותר מתפריט צדדי אחד), לאחר מכן מגדירים את כותרת הוידג'ט ופשוט שופכים לשם טקסט או קוד, איך שבא לכם. לעסקים קטנים אני ממליף להוסיף טקסט של כמה שורות כאשר בתוכן מילת המפתח אותה אתם רוצים לקדם בגוגל (רצוי גם עם קישור פנימי), הרובוט של גוגל סורק את זה וזה יכול לתרום לתהליך הקידום.
7. הגדרת עמוד הבית של וורדפרס בהתאמה אישית
8. סידור וניהול עמודים בהתאמה אישית זהו להיום בקרוב גם פוסט למתקדמים, בגדול אפשר לעשות עם וודפרס כל דבר וזאת מסיבה פשוטה שהקוד שלה פתוח, אפשר להסב אותה לכל מערכת שנרצה ולייעל אותה ככל שיעלה על דעתנו. אני אישית מאוד אוהב בניית אתרים תדמית עם מערכת וורדפרס מכיוון שהיא מאפשרת לנצל כל דבר שטוב ויעיל לשיווק באינטרנט ממש בקלות ובלי להסתבך ולחפור יותר מידי עם קודים מסורבלים (ע"ע ג'ומלה). |