פיתוח סטארט אפ חדש בתחום ההייטק והמחשוב
אינטרנט ותקשורת : | | 13/5/2019
רבים נוטים לחשוב כי השלב הראשון בהקמה של חברת סטארט אפ הוא רעיון טוב אך למען האמת רק מעטים מאוד מהעסקים המוצלחים נבנו רק מרעיונות. אך הרעיון הוא לא הכול – הרבה מיזמים עם רעיונות טובים כשלו ויש גם כאלה אשר התחילו עם רעיונות לא טובים אך הצליחו. מה צריך על מנת לפתח סטארט אפ חדש בתחום ההייטק והמחשוב שיצליח? כל הפרטים במאמר הבא.
צעדים להתנעת סטארט אפ חדש:
-
בחירת רעיון – סיכויי הצלחה של סטארט אפ חדש יהיה לרוב כאשר הרעיון יענה על צורך מסוים. על היזמים להמציא רעיון חדשני ומקורי שיוכל לספק פתרון לאותה בעיה ובכך להביא את סיפוק הצורך באופן המדויק והמיטבי ביותר.
-
תוכנית עסקית – עריכת תוכנית עסקית אינה המטרה אך היא משמשת כאמצעי להצגת החזון, היעדים וכן את הדרכים להשיג אותם. תוכנית שכתובה נכון, מסודר וברור תוכל למשוך משקיעים פוטנציאליים ולשכנע אותם בסיכוי הצלחה וכדאיות וכל הפוטנציאל הגלום בו על מנת להפיק את הרווחים.
-
בדיקת כדאיות – גם אם מצאתם בעיה ואת הפתרון המושלם חשוב לבדוק נתונים נוספים. יש לבצע בדיקת כדאיות מבחינה פיננסית וכן ללמוד ולחקור לעומק את התחום אליו אתם פונים שכוללים חידושים, חקר מתחרים שמציעים פתרון דומה לאותה בעיה וכו'.
-
מימון וכיוס כספים – כאשר מקימים סטארט אפ חדש יש להגדיר את כל האמצעים הכספיים הראשוניים מהסיבה ששלבי ההקמה הראשוניים כרוכים בעלויות גבוהות. דרכי מימון יוכלו להיות משקיעים פרטיים, הלוואות מבנקים, קרנות הון-סיכון ועוד. גיוס משקיעים פוטנציאלים לסטארט אפ הוא שלב חשוב וקריטי מאוד, לכן מומלץ לרכז את כל המאמצים בפיתוח השירות/מוצר כמה שניתן על מנת להציג אותו באופן הטוב ביותר.
-
היבטים משפטיים – כאשר מקימים סטארט אפ יש לדאוג למספר היבטים משפטיים מבעוד מועד כמו הסכם מייסדים אשר מיועד להסדיר את היחסים בין מקימי החברה. חוזה זה נועד להגן על כל הצדדים השותפים למיזם ולכלול אפשרויות של התרחבות בעתיד, הגנה על קניין רוחני, הסכם סודיות ואי תחרות ועוד.
לסיכום,
הדרך לסטארט אפ מצליח רצופה באתגרים והתמודדות לא פשוטה, על מנת להגיע ליעד צריכים להיות סבלניים, עם להט, תעוזה ואמונה רבה. כאשר מבינים כיצד להתחיל סטארט אפ על ידי תוכנית עסקית, צוות מנצח וגיוס של כסף יהיה ניתן לצלוח כל אתגר ולהגיע אל המטרה.
|