הקשר בין דייר לעו"ד בפרויקטי פינוי בינוי

דרוג:

מאת אמיליו פלוס, מוותיקי הקבלנים בישראל

כאשר מדברים על פינוי ובינוי חשוב מאד לתת את הדעת על הנושא המשפטי. חשוב שעו״ד יבדוק את החוזה ויאשר שהחוזה כולל בתוכו את כל הסעיפים החשובים שמבטיחים לדייר את מה שמגיע לו כגון : ערבות לשכ״ד, ערבות בנקאית לפי חוק המכר ולפי ערך הדירה החדשה, גודל הדירה והקומה שתתקבל ומפרט טכני בסיסי שיכלול את הפרטים שחשובים לדייר.
 
חשוב להקפיד גם על הנקודות הקטנות ולוודא פרטים כגון: גודל ארון מטבח, סוג הריצוף, סוג כלים סניטרים, מספר נקודות חשמל וכיוצ"ב.
 
חשוב מאד שיירשם שהמפרט בדירת הדייר לא יפחת מהמפרט של דירות היזם העומדות למכירה. ראוי לחדד ולהדגיש כי כמות הברזל והבטון לא צריכה לעניין את הדייר... על זה יש פיקוח של מכון התקנים.
 
בדרך כלל, מרגע חתימת החוזה ועד לפינוי בפועל חולפות כ- 3 שנים טובות, וזה זמן הוצאת היתר. כשיגיע הזמן להתפנות, לא יוצאים מהדירה הישנה עד שמקבלים את הערבויות! בשביל זה, הדייר לא צריך עו״ד, כי העו״ד יאמר לדייר בדיוק את אותם הדברים!
 
מרגע הפינוי מהדירה ועד לחזרה לדירה החדשה, פרק זמן של עוד כ- 4 שנים ובסה"כ - 7 שנים, אז נשאלת השאלה: למה צריך עו״ד לעוד שבע שנים לצרות שלא יהיו, ומה ההבטחה שהעו״ד בעצמו יהיה בעוד 7 שנים?.. ולכן, חשוב שיהיה חוזה טוב ומפורט ולא עו״ד מלווה, ואם בכל זאת תתעקשו אז תבחרו שיהיה צעיר, בריא והכי חשוב – מיומן ומקצועי.

© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים