דוח חדש של F5 קובע: רוב הארגונים באזור EMEA שואפים לטרנספורמציה דיגיטלית ככוח מניע אסטרטגי ומשמעותי

דרוג:

F5 Networks (NASDAQ: FFIV) חושפת את התוצאות של דו"ח 2019 State of Application Services (SOAS) report1 (דוח מצב שירותי היישומים לשנת 2019).

כעת, בשנה החמישית שבה משוחרר הדו"ח, הדוח הגלובלי היחיד מסוגו בעולם חושף את נוף היישומים המשתנה במהירות, בעודו פונה לעבר אוטומציה, מיקוד בענן וכמו גם חדשנות עסקית המונעת באופן דיגיטלי. הוא גם מדגיש את אתגרי אבטחת המידע והתפעול העדכניים ביותר המיוחסים לשינויים הללו.

"יישומים הם הנכס היקר ביותר בארגון המודרני, המגדיר את העידן החדש של Application Capital (היוון/ קפיטליזציה של יישומים)," אמרה קארה ספראג, סגנית נשיא בכירה ומנכ"לית היחידה העסקית של שירותי היישומים ב- F5. "הדוח של שנה זאת חוקר את הגישות שבהן נוקטים ארגונים בתהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית וכיצד הם עושים אופטימיזציה בתהליכים, מערכות ואנשים שנמצאים בתווך של פיתוח, פריסה ואספקת יישומים למטרת יצירת יתרון תחרותי והשפעה עסקית".

 המרוץ אחר הטרנספורמציה הדיגיטלית

על פי דוח ה- SOAS, ארגונים באזור EMEA שואפים באגרסיביות לטרנספורמציה דיגיטלית ככוח מניע אסטרטגי ומשמעותי. כ- 75% מהמשיבים בסקר מאמתים את השינוי, בהשוואה ל- 68% מהחברות באזורים אחרים. יתרה מכך, ארגונים ב- EMEA מאפשרים יישומים ללקוחות מובייל בסבירות גבוהה יותר (40% לעומת 36% באזורים אחרים). 41% גם אמרו שהגורם המניע למינוף הטרנספורמציה הדיגיטלית הוא האצת החיפוש אחר ארכיטקטורות יישומים חדשות דוגמת קונטיינריזציה ומיקרו-שירותים. אזור EMEA מראה מיקוד חזק באופטימיזציה של מערכות המידע, עם כמעט שלושת-רבעי (72%) שמעוניינים לממש את היתרון הזה לעומת 69% באזורים אחרים. שיפורים נוספים ומשמעותיים של טרנספורמציה דיגיטלית כוללים אופטימיזציה של תהליכים עסקיים (58%) ופרודוקטיביות משופרת של עובדים (53%).

DevOps לחזית

בכל האזור, 62% מאמינים כי הלך מחשבה של 'digital-first' משנה את הדרך שבה יישומים מפותחים. המגמה יורדת ל- 51% באזורים אחרים בעולם כתוצאה מכך, 46% מהארגונים באזור EMEA מדווחים על שינויים חיוביים באופן שבו יישומים מועברים לסביבות ייצור, כולל שיפורים תפעוליים דוגמת שחרורים תכופים יותר. דו"ח ה-SOAS מסכם כי הצורך במהירות ובחדשנות גדולה יותר מעודד מגמה עולמית ל- DevOps לעבור מגורמים המבדלים את עצמם על ידי אסטרטגית אימוץ מוקדמת לבעלי השפעה התורמים לתפעול העסק.

אסטרטגית Multi-cloud ואבטחת מידע

45% מהמשיבים ב- EMEA מעריכים כעת את החלטותיהם בנוגע לענן בהתבסס על הסביבה שמתאימה לכל יישום, מגמה שצפויה לגדול ולהשיג מומנטום בהמשך ולהרחיב את אימוץ ה- multi-cloud. בסך הכל, 42% מהחברות ב- EMEA אמרו שהן השתמשו בשניים עד שישה ספקי ענן (ירידה לעומת 53% באזורים אחרים). 11% השתמשו בשבעה עד עשרה ספקים ו- 4% השתמשו ב- 11 עד 20. יותר מרבע (28%) מכל הארגונים ב- EMEA נמנעו מהענן בכל צורה מלבד SaaSסוגיות אבטחת מידע נראות כמחסום העיקרי לארגונים כיום שאין להם תכניות לספק יישומים בענן הציבורי. אתגר ה-multi-cloud הגדול ביותר המזוהה עם EMEA נוגע לאיומים הקיימים והחדשים (40%), ולאחריו עמידה ברגולציה (31%) ויישם מדיניות אבטחת מידע בכל יישומי החברה (30%).

העתיד של שירותי היישומים

שירותי היישומים שפורסים במידה הניכרת ביותר ב- EMEA הם פיירוול לרשת (89%), ניהול זהות וגישה דרך SSL VPN (87%), אנטי-וירוס (87%), אבטחת IPS/IDS (76%) וניהול זהות וגישה באמצעות בקרת גישה ליישומים (74%).

"ה- multi-cloud התפתח מניסוי לאסטרטגיה מקיפה לחדשנות. במה שמשגשג כיום ככלכלת יישומים, שירותי יישומים עלו כגורמי מפתח לטרנספורמציה הדיגיטלית והצלחה עסקית," אמר וינסנט לוורן, סגן נשיא להנדסה ב- F5 Networks. "בזמן שטרנספורמציה דיגיטלית ממשיכה לשנות את הנוף, פריסה של שירותי יישומים עקביים מאפשרת לארגונים להישאר באותו קצב הן עם המתחרים והן עם פריסות טכנולוגיות תמידיות".

(1)     (1)  דוח SOAS (לשעבר  State of Application Delivery) משקף מידע שהתקבל מקרוב ל- 2,000 משיבים סביב העולם ממגוון רחב של תעשיות, חברות בסדרי גודל שונים ותפקידים שונים. המשתתפים נשאלו אודות האתגרים וההזדמנויות שהוצגו במהלך תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית, דבר שהוביל לקבלת אנליזה מקיפה אודות הדרך שבה ארגונים משתנים על מנת לענות על הדרישות המשתנות כל העת בכלכלה הדיגיטלית. באזור EMEA לקחו חלק 220 משיבים מ- 54 מדינות.

 

© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים