דרוג:
איטליה נחשבת כארץ המובילה בעולם באריכות ימים, מייד אחרי יפן. מה הסוד לאריכות ימים? איך זה שבאיטליה יש כעשרים אלף בני אדם החיים היום והם בני מאה ויותר?
הסוד טמון באורח החיים. כמו שהיפנים מורגלים בחינוך ובמסורת שלהם לנהוג בסבלנות ובנימוסים וכבוד איש לרעהו, וסיגלו לעצמם אורח חיים רגוע ופשוט, וכמו שהם צנועים בכל אשר יעשו, בבגדיהם ובמאכליהם, האיטלקים הם ההפך הגמור מהיפנים. האיטלקים רעשנים ואחוזי תזזית, וזה ניכר בנהיגה, בהתנהגות בשווקים ובמסעדות, אפילו בסרטים הישנים רואים את המאמא האיטלקיה מדברת בצעקות ממרפסת ביתה עם שכנתה בבנין ממול. ובכל זאת, מה המשותף בין שני עמים רחוקים אשר להם שמורים המקומות הראשונים בהגדרת אורך החיים. לגבי האיטלקים מדובר בדיאטה הים תיכונית. דיאטה זו מורכבת מדגים, בשר טרי ולא מעובד, ירקות ירוקים בעיקר, איטריות פסטה, שמן זית בכבישה קרה,לחם נטול מלח, יין אדום ומנהגי אכילה איטית . בטוסקנה, שלא כמו בערים הגדולות, קצב החיים שונה ומוסיף לכל האמור לגבי המזון, גם את האויר הנקי וחיים כפריים. רוב רובם של המקומיים חיים משרותי תיירות או ממקצועות חופשיים ומעיבודי שדותיהם ועדרי הכבשים, החזירים והפרות. פה מפותחת תעשיית שמן הזית, גבינות הפקורינו והיין.
המטבח האיטלקי הוא מטבח פשוט ביסודו, מבשלים ואוכלים מה שיש בעונה. אך הכל טרי, לא נמצא בסופרמרקטים בשר קפוא או דגים קפואים, המוצרים הנמצאים על המדפים טריים ומשמשים לאותו היום. לעיתים במסעדות יצא בעל המסעדה לקצב המקומי ויביא עוד מנת בשר שאזלה, מחזה שרואים לעיתים קרובות.
התנועה של ה "סלואו פוד" אשר סמלו הוא חילזון, פועלת שנים רבות בעולם, את התנועה הקים שלא במתכוון קרלו פטריני האיטלקי בשנת 1986 כאשר השליך מאפים מקומיים על סניף מקדונלדס שנפתח לראשונה ברומא. מאז קמו סניפים רבים לתנועה בכל רחבי העולם שהטיפו לאידיאולוגיה של חזרה לטבע ולמקורות המזון הטרי וליציאה מחיי הלחץ וחזרה לעשייה בקצב רגוע. הגורו של התנועה כיום וממשיך דרכו של המייסד פטריני, הוא קרל הונורה, הקנדי שבמשך שנים בברזיל עבד עם ילדי רחוב ולבסוף התיישב בבריטניה משם הוא מטיף לעולם בספריו והרצאותיו. קרל הונורה התארח עם משפחתו לשבוע ימים במלון "וילה לה מוקיה" בקורטונה, ופה בעצם התוועדנו לתורתו. אנו שני אחים ונשותיהם, כעת בגיל הפנסיה שכעשר שנים חיים ופועלים בטוסקנה מאז שרכשנו את המלון ומארגנים את הטיולים במתכונת האידיאולוגיה של הסלואו פוד. לפי עקרונות התנועה יש לאכול ולשתות באיזי, ליהנות מעצם האכילה ומהסביבה, לשבת בצוותא עם משפחה, חברים והכל באיזי וללא חיפזון, להינות מזמן איכות. וגם כשאתם בביתכם ומכינים אוכל לבני הבית, יש להכין את האוכל לאט, להשתמש בחומרים טבעיים וטריים, לשבת מסביב לשולחן, לשוחח, לנוח בין מנה למנה ולא לקרא עיתון תוך כדי אכילה, לצפות בטלוויזיה או לדפדף בסלולרי.
האמריקנים המציאו את ה’פאסט פוד’, אוכלים בעמידה בדוכני אוכל רחוב, או יושבים בפגישת עבודה והאוכל הוא מישני, רק כדי למלא את הבטן במשהו שהם אפילו לא התכוונו לאכול. בארה’’ב ה"אובזיטי" השמנת היתר, הפך למגיפה אשר גורמת למחלות לב וסיבוכים אחרים הקשורים ללחץ ולעודף משקל, שני נתונים שהתוצאה היא התקפי לב והתפשטות מחלת הסרטן. גם קתרין מאריין שהוציאה ספר בשם ה’’סלואו אירופה’’, מדגישה את הלחץ והמרוץ המטורף שנוצרו בעקבות הגלובליזציה, בשל הרצון שהכל יהיה הרבה ועכשיו, מהיר וזמין, אוכל מוכן וקפוא שיש לשים במיקרו לשלוש דקות ולאכול בארבע דקות. קתרין מאריין, כמו קרל הונורה ואחרים, מטיפים לחזור לפשטות החיים, למשפחה, לחברים, לקהילותיות, לרוחניות שנזנחה, למסורת, להנאות הקטנות של היום יום, לצאת לגנים לפיקניק משפחתי או עם חברים, לשחזר ימים רחוקים כשלא היו טלפונים סלולרים ואייפדים, אינטרנט או אפילו טלוויזיה.
משמעת של הליכות בטבע מביאות אותנו מייד לאויר הצח של טוסקנה, ומכאן ל’’טוסקנה באיזי’’. ולמה אנחנו בדיוק מתכוונים בזה?
’’טוסקנה באיזי’’ נולדה למעשה מאז ביקורו של קרל הונורה במלון שלנו בטוסקנה, עברו כמעט שמונה שנים, אך מאז הביקור הצלחנו לארגן כל שנה קבוצות קטנות לטיולים לפי הרעיון של ’’קח את חייך באיזי’’.
ומכאן הפועל היוצא, שיותר ויותר משתתפים בטיולים שלנו בני שישים ושבעים אשר לא היו רוצים או מסוגלים לצאת לבדם לטיול בחו"ל בשל הצורך לשכור רכב, לנהוג בכבישים הסואנים, לחפש מלון, לעבור ממקום למקום ולחפש מסעדות או מקומות אטרקטיביים לביקור אשר בדרך כלל אינם מתאימים למצבם הבריאותי או מבחינת גילם. פה אני נזכר בפרופסור קרסו שאני מאזין קבוע שלו שנים רבות ושחוזר ואומר שמעל גיל 70 כל שנה אתה מוסיף לעצמך איזו בעיה רפואית חדשה.
תכנון שכזה מצריך ידיעת המקום, הכרת השפה, הכרה מוקדמת או קבלת המלצות לגבי מסעדות, בתי מלון ואטרקציות שיהיו נוחות ונגישות למתקשי הליכה. השיטה שלנו עובדת כי היא מציעה למצטרף או למצטרפת את כל הידע שלנו, הניסיון הרב שרכשנו עם השנים, ואת המלון בן שלוש מאות השנים שבבעלותנו, ושהפך למלון בוטיק עם מסעדה שמשקיפה לגן ורדים ולגבעות העיר קורטונה, וכן את הכרת השטח ומסלולי הטיולים. הטיולים שלנו מתוכננים מראש לקבוצות שלא עולות על 16 איש. הכוונה היא לתת לכל משתתף את היחס האישי וההרגשה שיש מישהו שדואג לו לצרכיו ולמגבלותיו. אנו אוספים משדה התעופה את הקבוצה ומגיעים איתה ישר למלון אשר משמש כבסיס לכל תקופת הטיול. הדירות שלנו מרווחות ונעימות, לכל חדר שינה צמודה מקלחת ושרותים, לכל דירה יש סלון ישיבה נוח וטלוויזיה וכן מטבחון בו יוכל להכין לעצמו קפה או כל מה שיחפוץ. לטיולים יש מסלולים ותוכנית אותה מקבל הנוסע מראש, אך מאחר ולא כולם נמצאים באותה רמת כושר הליכה, אנו נתאים למטייל אלטרנטיבה לאותו היום כך שהוא לא יזנח ולא ימצא את עצמו מחוץ לקבוצה.
הארוחות יהיו בחדר האוכל המהודר, גם פה יהיו מי שיקבלו אוכל לפי הדיאטה שהם זקוקים לה, והכל לפי הכלל של ל’’קחת את החיים באיזי’’. לכל מידע נוסף להתקשר בווטסאפ קידומת איטליה 39 טלפון 3356087912 אורי נחימזון
|