דרוג:
ישראל נתפסת כמדינה בעלת יכולת טיפול ומניעת התעללות בילדים מהטובות בעולם, אולם עם זאת, נתונים מצביעים על עלייה מתמדת במספר המקרים המדווחים בישראל ביחס לעולםבתאריך 10-11/9, יקיים מכון חרוב בשיתוף אוניברסיטת אוקלהומה, כנס ראשון מסוגו בארה"ב בנושא מניעת התעללות בילדים. את הכנס יזם פרופ' הלל שמיד, מנכ"ל מכון חרוב לשעבר, שעמד בראש 'הועדה הציבורית לבדיקת מצבם של ילדים ונוער בסיכון ובמצוקה' ("ועדת שמיד").
על פי נתונים שהתפרסמו לאחרונה, אוקלהומה מובילה בשיעור גבוה של מקרי התעללות והזנחה. דו"ח שפורסם על ידי הקואליציה הלאומית להתעללות בילדים, מציב את אוקלהומה בין חמש המדינות המובילות בשיעור ההזנחה, ההתעללות בילדים וגרימת מוות. מכון חרוב, המפתח ומפעיל תכניות למידה והכשרה למניעה וטיפול בילדים שעברו התעללות והזנחה, נחשב לאחד ממקורות הידע העיקריים בארץ בתחום, וכעת גם בעולם. המכון פועל מאז הקמתו בשנת 2007 להרחבת פעילותו באמצעות שותפויות בינלאומיות עם מוסדות מובילים נוספים. הכנס יתמקד בגיבוש צעדים לשיתוף פעולה טוב יותר בין ארה"ב וישראל, וכן כיצד ניתן להרחיב את שיתופי הפעולה של מכון חרוב ומכונים אמריקאיים בתחום בשאר העולם. שיתוף הפעולה של מכון חרוב ואוניברסיטת אוקלהומה נולד בעקבות מיצובה של ישראל בכלל ושל מכון חרוב בפרט כמומחים וכמי שמתמודדים בצורה טובה ביותר בטיפול ובמניעה של התעללות בילדים. על אף עובדה זו, נתונים מצביעים דווקא על ירידה במקרים המדווחים בארה"ב על התעללות בילדים בשנים האחרונות בעוד בישראל המספרים גדלים. במסגרת הכנס יעבירו סקירה על מצב ההתעללות בילדים בארה"ב 2012 וינסו לבחון כיצד ניתן למנוע טוב יותר התעללות בילדים. בין השאר יתייחסו לשירותים הקיימים עבור ילדים שעברו התעללות ומשפחותיהם מזווית ביקורתית ויצביעו על חשיבותם של מחקרים חדשים אשר ממצאיהם יכולים להעשיר את את תכניות ההכשרה למטפלים. בכנס ישתתפו מספר חוקרים בעלי שם בארה"ב, כאשר הבולטים ביניהם דיוויד אולדס, לארי אייבר, ריצ'ארד גלס, ריק בארת' ונוספים. המושב הראשון ינוהל על ידי מנכ"ל מכון חרוב המכהן, פרופ' אשר בן אריה. פרופ' בן אריה, הינו חבר פקולטה בבית הספר לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית באוניברסיטה העברית. שימש למעלה מעשרים שנה כמנהל ועורך ה"שנתון הסטטיסטי – ילדים בישראל" וכסמנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד. פרופ' אשר בן אריה: "מכון חרוב גאה להוביל את ישראל בידע ובתכניות השונות להכשרת מטפלים בארץ ובעולם, מתוך הרצון לספק מענים טובים יותר עבור הנפגעים ומשפחותיהם ובמטרה לצמצם את מספרם ככל האפשר." הכנס יימשך יומיים, כאשר היום הראשון מוקדש לסמינר עם מומחים מישראל ומארצות הברית. הנושאים המרכזיים בהם יתמקדו הדוברים יכללו בין היתר ניסיון למציאת פתרונות לתכניות הכשרה והעשרה עבור מטפלים בתחום של התעללות בילדים במישור המועצתי והמדיני; תרומתם של מחקרים להתפתחות הידע בתחום, מידת הרלוונטיות והשמתם בתכניות ההכשרה; אסטרטגיות מתאימות לשילוב ממצאי מחקרים לתוך תכניות חדשניות למניעה וטיפול בהתעללות בילדים וניסיון להימנע מלעשות "עוד מאותו דבר".
מכון חרוב מיסודה של קרן לין שוסטרמן הוקם בשנת 2007, במטרה לפתח ידע ותוכניות למידה מתקדמות להתמודדות ומניעה של התעללות והזנחה של ילדים במשפחותיהם. המטרה היא לשכלל את המענים העומדים לרשות הקהילה המקצועית המופקדת על רווחתם. "יש עלינו אחריות להגן על זכותו של כל ילד לחינוך ולבטחון", אומרת לין שוסטרמן, יו"ר הקרן. "על ידי עבודתנו בהגנת ילדינו בישראל ובטולסה, אנו מקווים לשים זרקור על צרכיהם של ילדים בסיכון ולקדם התערבויות שיוכיחו כי גם קהילות אחרות יכולות להעתיק ולבלום את מגמת ההתעללות וההזנחה." קרן לין שוסטרמן הוקמה לפני למעלה מ-20 שנה על ידי צ'רלס ולין שוסטרמן כרצון לפעול באופן פילנתרופי ולסייע לקהילות הקרובות לליבם, ישראל והעם היהודי ועיר מגוריהם טולסה, אוקלהומה. כיום, הקרן מפעילה רשת גלובלית של תכניות, ארגונים וקרנות ועדיין דבקה בתחושת השליחות ובערכים שהיו קיימים בה מלכתחילה. הקרן תומכת בארגונים לרווחת הילד כגון חרוב, בית לין, המועצה הלאומית לשלום הילד ומרכז נגה. |