ים, חופש והתקפות סייבר

דרוג:

הגיע הזמן לברוח משולחן הכתיבה, להגדיר "תשובה אוטומטית - מחוץ למשרד" ולתפוס טיסה ליעד טרופי, שמשי ורענן. כן, הקיץ כבר כאן וכולנו יוצאים לחופשה מעבר לים. יחד עם זאת, בין אם אנחנו נוסעים לרגל עסקים או בילויים, רובנו נעדיף להישאר מחוברים. כמעט שני שלישים מאתנו (59%) מחוברים למכשירים ניידים, על פי Ofcom, ונמשיך לבדוק את האימיילים שלנו, להעביר כספים או להזרים את תכניות הטלוויזיה האהובות עלינו מכל מקום בעולם.
חופשות אקזוטיות ומסעות עסקיים עשויים לגרום לנו לגלוש אפילו יותר און-ליין, כאשר Expedia ציינה לאחרונה כי שיתופים והתהדרות בנסיעות שלנו ברשתות החברתיות הפכו לחלק אינטגרלי מהחוויה. אנחנו רחוקים מלנסוע מעבר לים כדי "להתנתק" – להיפך, אנחנו מתחברים כמה שיותר מהר ל- WiFi הקרוב וממשיכים בעבודתנו ובחיינו כרגיל. ההרגלים הדיגיטליים הללו הפכו כל כך שגרתיים, עד שאפשר בקלות להפוך לשאננים כאשר אנחנו נוסעים, אבל ישנם כמה איומי סייבר משמעותיים שאנחנו פשוט לא יכולים להרשות לעצמנו להתעלם מהם. הנה כמה מהחשובים ביותר עם כמה עצות לשמירה על בטיחות המידע בתקופה זאת של השנה:
הונאות נסיעות וגניבת זהויות
בשנת 2016, נוכלי רשת גנבו קרוב ל-7.2 מיליון יורו מקרוב ל-6,000 נופשים ונוסעים תמימים, כך על פי ABTA ומשטרת לונדון. מספר האירועים עלה כמעט ב- 20% שנה אחר שנה, כאשר רוב סוגי הנוכלות היו קשורים בכרטיסי טיסה, הזמנת מקום לינה און-ליין ומכירות יחידות נופש בבעלות תקופתית ("טיים שייר").
בנוסף למעשי הונאה מתוחכמים, המתמקדים באנשים המוציאים סכומים גדולים של כסף, הזמנת נסיעות און-ליין כוללת את אותם איומים הקיימים בכל עסקה און-ליין, כאשר ההאקרים מחפשים אחר פרטים אישיים ופיננסיים. חשוב לנקוט באמצעי זהירות כאשר משתפים את הפרטים הללו, אפילו כאשר עושים זאת באתר אינטרנט ידוע או כאשר מעבירים כספים לאיש קשר ידוע. בין היתר יש לוודא כי האתר מאובטח (כלומר מתחיל ב- http:// ויש בו סימול מנעול במסגרת חלון הניווט) ולהשתמש בסיסמה חזקה, ששונה מכל החשבונות האחרים.
התחברות לרשתות לא מאובטחות
כאשר אנחנו נוסעים, אנחנו כבר נמצאים בטריטוריה לא מוכרת, מנווטים את דרכנו בסביבה ומנסים להתגבר על מחסומי שפה כאלו ואחרים. אם כל מה שסביבנו כבר שונה לחלוטין, קל יותר לשכוח חוקי אבטחה בסיסיים ולהתחבר עם המכשיר שלנו ל-WiFi לא מוכר. נוסעים חייבים להיות זהירים במיוחד מרשתות בלתי מאובטחות, במיוחד כאלו שקיימות בנמלי תעופה או בלובי של מלונות, אשר מציעים גישה מהירה ללא סיסמה.
כניסה לרשת לא מאובטחת מאפשרת להאקרים לפרוץ לכל דבר שאתם עושים און-ליין, החל מקריאת אימיילים אישיים ועד השגת סיסמאות. היא יכולה גם לספק להם כלים להעברת נוזקה זדונית. באסיה, קבוצת ההאקרים Darkhotel השתמשה בטכניקה זאת על מנת לטרגט מנהלי עסקים המבקרים במלונות פאר. כאשר הקורבנות התחברו ל-WiFi של המלון, קיבלה את פניהם הודעת "פופ-אפ" שמבקשת מהם להוריד עדכונים לתוכנה פופולארית כמו Adobe או Windows Messenger. האישור שנתנו הקורבנות לכך הוביל להדבקה בנוזקה ולגניבת מידע מהמכשירים שלהם.
מכשירים ומידע על הכוונת של גנבים
נסיעה עם מגוון טלפונים, טאבלטים ומחשבים ניידים, יכולה להעלות את הסיכוי לגניבה. הפושעים כבר לא רודפים אחר ההתקן עצמו - המידע שיש בו הוא בעל ערך גדול יותר. האקרים מחפשים מידע, דוגמת סיסמאות כניסה לחשבונות בנק. הם עשויים אפילו לשכנע חברים, משפחה ועמיתים להעביר את הכספים שלכם תחת מסווה.
לפני שאתם יוצאים לדרך בקיץ הזה, וודאו שהסיסמאות שלכם אינן מאוחסנות בדרך שהופכת אותן לקלות לגניבה במידה שמכשיר נגנב או נאבד. חשוב גם לגבות קבצים, להעביר מידע רגיש ולוודא שבמכשיר שלכם מותקן אנטי-וירוס מעודכן. היכולת להתחבר מכל מקום בעולם שינתה את הדרך שבה אנחנו נוסעים ועובדים, אבל היא גם חשפה אותנו לסכנות אם לא נפעל בזהירות. תיירים ואנשי עסקים גם יחד צריכים לנקוט באמצעים הדרושים על מנת להגן על המידע שלהם מפני פריצות.
© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים