דרוג:
שלום קוראים יקרים, היום אנחנו רוצים לדבר עם הקבלן יהונתן מחברת א. י. פרויקטים כדי לשאול אותו מה הטיפים שלו לבחירה נכונה של קבלן שיפוצים.
יהונתן: שימו לב שהבחירה של קבלן שיפוצים היא לא תמיד פשוטה והכי חשוב אולי זה העובדה שלא תמיד אתם צריכים לבחור את הקבלן הכי טוב, אלא דווקא את הקבלן הכי מתאים בשבילכם.
מה ההבדל בין הכי טוב להכי מתאים?
כדי להסביר את הנושא אולי עדיף להשתמש בדוגמה שתבהיר את ההבדל: אם יש לכם מפעל ואתם משביתים את העבודה לצורך השיפוצים, כלומר מפסידים כסף על כל יום שהמפעל לא עובד, אתם ככל הנראה לא צריכים קבלן שיפוצים במרכז שהכי זול או הכי יקר או הכי מומלץ, אלא ככל הנראה אתם צריכים קבלן שעובד הכי מהר. כזה שיש לו הכי הרבה עובדים ויכול לסיים את העבודה בצורה המהירה ביותר. זה דוגמה שמבהירה את העניין.
טיפים נוספים:
1. בקשו המלצות של לקוחות קודמים - נכון שזה נשמע בסיסי ולא תמיד נעים לנו לעשות את זה, אבל האמת היא שזה דבר הכרחי, בלי המלצות קודמות כמעט לא ניתן להבין שהקבלן הוא מקצועי.
אל תתביישו ותבקשו לדבר עם כמה לקוחות קודמים של אותו קבלן, רק כדי לקבל תמונת מצב על העבודות הקודמות שלו. הדבר הזה הוא קריטי ואל תוותרו על השלב הזה.
2. בקשו תוכנית עבודה וכמויות - נכון שאנחנו לא קבלנים, אבל כן חשוב להבין האם לאותו קבלן יש תוכנית עבודה מסודרת, האם הוא מעריך כבר מראש את כל מה שהוא יצטרך להביא ולהכין מראש כדי לעמוד בעבודה ודרישותיה.
בשביל הקבלן זה לא אמור להיות בעיה רצינית של ממש, כלומר זה דבר סביר והגיוני לתחילת פעילות בעבודות שיפוץ. הדבר יתן מסגרת כל שהיא לעבודה.
3. שלמו לפי חלקים - כדי להימנע מאי נעימויות רצוי מאוד לחלק את התשלום עבור עבודתו של הקבלן לכמה חלקים, אם לפי התקדמות או לפי כל מתווה אחר שתוכלו לסכם אותו. הרעיון הוא להימנע מסיטואציה מסוכנת שבה הקבלן מקבל את כל הכסף מראש ונעלם. |