"משנכנס אדר מרבים בשמחה"

דרוג:

לעיתים קרובות אנו נוטים לטעות בסיווג המזונות למזונות בריאים ומזונות לא בריאים, אסורים ומותרים, טובים ורעים. סיווג כזה גורם לנו להרגשה רעה ולתחושת אשמה לאחר אכילה של מזונות "רעים" הנחשבים ללא בריאים, משמינים וכדומה. הטעות שבגישה זו היא שבעצם אין מזון טוב או רע, אלא הרגלי תזונה טובים ורעים. בריאותנו היא תוצאה של כל המאכלים שאנו בוחרים להכניס לפה והכמות ולאו דווקא מזון מסוים. לקראת חג משלוחי המנות : דוגמא נהדרת לסיווג השגוי של מאכלים לבריאים ולא בריאים היא השוקולד. שוקולד הוא אחד המאכלים האהובים ביותר ברחבי העולם כולו, אך שנים רבות הוא נחשב למאכל רע, לחטא איום לכל עושי הדיאטה, למשמין, לגורם לפצעונים על הפנים ומה לא. השם הרע דבק בשוקולד עד כדי כך, שכל ביס ממנו מעורר אצל חלק מאיתנו (עושי הדיאטה או שומרי המשקל) לצד הטעם הענוג, גם רגשות אשמה וחרטה. הסיבה לסיווג שוקולד כרע הייתה התייחסות רק לחלק ממנו: לערך הקלורי הגבוה שלו ולתכולת השומן הגבוהה. שני מרכיבים אלה תורמים להשמנה ומזיקים לבריאות. אבל אז החלו להתגלות היתרונות הבריאים שבקקאו ובשוקולד. גילו למשל ששוקולד מכיל מרכיבים בריאים הקרויים פלבונואידים, המשפיעים לטובה על בריאות הלב וכלי הדם; ולכן אכילה של שוקולד עשויה לתרום למניעה של התקפי לב ושבץ מוחי. מצאו גם ששוקולד מכיל מרכיב הקרוי תיאוברומין היעיל בהפסקה של שיעול אפילו יותר מתרופה נגד שיעול. ואחד הממצאים החשובים הוא שנמצא ששוקולד מכיל חומר שנקרא פנילתילאמין, אותו מרכיב שמופרש במוחנו באופן טבעי כאשר אנו מתאהבים ומשפיע על תפקוד מרכז ההנאה במוח. אז שוקולד כבר לא נחשב ל- Junk food ואינו נכלל על המזונות המכילים מה שנקרא "קלוריות ריקות". הוא עבר לקטגוריה של מזונות הבריאות. האמנם ? חכו שניה לפני שאתם רצים אל המקרר לחסל טבליה של 100 ג' שוקולד מריר וזכרו את תחילת הכתבה- אין מזון טוב ומזון רע, הכל שאלה של מינון. 2 קוביות שוקולד ביום במסגרת תזונה מאוזנת ומגוונת המכילה קלוריות/נקודות בהתאם לצרכי הגוף, זה טוב, אפילו מצוין. זה יתרום לבריאותנו, יפחית את הסיכון למחלות לב ויגרום לנו לתחושת אושר שמאוד חיונית לתקופת הדיאטה. אולם, אכילת 100 ג' שוקולד ליום (שהם עבור רובינו מחצית מכמות הקלוריות/הנקודות היומיות המומלצות), תגרום לכך שהתזונה תהיה עתירת קלוריות/נקודות, תגרום להשמנה, תגביר את הסיכון שלנו למחלות לב (כתוצאה מאכילה עודפת של שומנים) ולכן זה רע. ידוע כי הדרך היחידה להצלחה בהרזיה היא תוך כדי שמחה ומאחר ובמינונים המתאימים, שוקולד אינו רק מאכל בריא, אלא גם מאכל אהוב, מרגיע ומשמח, ולכן אפשר ורצוי לשלב אותו בתזונה אפילו מדי כ"פינוק". הינה כמה דוגמאות למינון נכון של שוקולד בתזונה יומית: כף שוקולד למריחה- 1.5 נקודות 2 קוביות שוקולד מריר- 1 נקודה כוס שוקו דיאט- 1.5 נקודות חטיף שוקולד ופל מיני- 2 נקודות חטיף דגנים עם שוקולד (קטן) – 2 נקודות אז איך מתגברים על רגשות אשם שצצים להם בכל זאת, בשומרי משקל ממליצים: הדרך להצליח בהרזיה היא לעבור את התהליך בשמחה, אופטימיות, הכרת תודה ואהבה עצמית. חשוב להיאחז במחשבות חיוביות של מה שאנחנו רוצים (1/2 ק"ג ירידה בשבוע הבא), ולא במה שאנו לא רוצים (עליה במשקל). חשוב להרגיש טוב, כך אנו מושכים אלינו עוד הרגשה טובה. ציפיות ריאליות לירידה במשקל יסייעו לכם בכך. תזדהו עם מה שאתם רוצים להשיג. האמינו בכל ליבכם שזה עומד לקרות ושמגיע לכם שזה יקרה. דמיינו, פנטזו, תתלהבו כאילו כבר השגתם אותו ותשיגו. הודו על מה שטוב בחייכם ואל תשכחו לאהוב את עצמכם בדיוק כמו שאתם. רק כך תוכלו לפרגן לעצמכם את המתנה היקרה- ירידה במשקל ותחושה של הצלחה והרגשה טובה. אז שיהיה לכולנו פורים שמח .
© כל הזכויות שמורות למערכת פרסום הודעות יחסי ציבור בניית אתרים ע"י בניית אתרים